Trump, ‘Amerika’nın Sesi’ni kıstı

Trump Yönetimi, Amerika’nın Sesi’nde Çalışan Personeli Azalttı

ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetimi, federal hükümet tarafından finanse edilen bazı medya kuruluşlarında bütçenin ve çalışan sayısının azaltılmasına yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Bu doğrultuda “Amerika’nın Sesi” (VOA) bünyesinde görevli gazeteciler bir kez daha hedef tahtasına konuldu.

Trump’ın imzaladığı kararname ile federal hükümet fonlarıyla desteklenen haber kuruluşlarında çalışan sayısının azaltılması hedeflenirken, VOA’da çalışan yaklaşık 600 personelin neredeyse üçte biri işten çıkarıldı.

İşine son verilen çalışanlar, e-posta yoluyla bilgilendirilirken, VOA’nın Washington merkezinin dün satışa çıkarıldığı duyuruldu.

Trump’ın Bütçe ve Personel Azaltma Kararı

ABD Başkanı Trump, VOA başta olmak üzere federal hükümet tarafından finanse edilen medya kuruluşlarında bütçe ve personel sayısının azaltılmasına karar vermişti.

Karar doğrultusunda, ABD Küresel Medya Ajansı’na bağlı VOA, Özgür Avrupa ve Asya Radyosu ile Radyo Marti’ye ev sahipliği yapan medya kuruluşlarına yapılan bütçe kesintileri ve personel azaltımlarıyla ilgili talimatlar verilmiş, bunun üzerine VOA’da görevli gazeteciler idari izne çıkarılmıştı.

VOA çalışanları, aldıkları kararın hukuka aykırı olduğunu savunarak Trump yönetimine dava açmıştı. Ancak ABD mahkemesi, devlet bütçesiyle finanse edilen VOA’nın kapatılma çabalarının durdurulması gerektiğine hükmetmişti.

Trump yönetiminin mahkeme kararına itiraz etmesiyle dava, temyiz mahkemesine taşınmıştı. Olayın gelişmeleri merakla bekleniyor.

Related Posts

Leman’ın provokatörleri attıkları bira bardağıyla polisi yaraladı

Leman’ın Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (sav) resmetmesine tepki gösterenler, derginin Taksim’deki binası önünde toplandı. Kalabalık arasına giren bir provokatör, tahrik edici ifadeler kullandıktan sonra elinde bira dolu cam bardağı göstericilerin üzerine fırlattı. Olay yerinde bulunan bir polise isabet eden cam bardağı polis memurunun kolunun kesilmesine sebep oldu.

Gözaltına alınan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’ndan halka mesaj

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İZBETON şirketi ve kooperatiflere yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında Ankara’da gözaltına alınarak İzmir’e getirilen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, avukatı aracılığıyla vatandaşlara mesaj gönderdi.

Ekrem İmamoğlu’nun mesajını Muharrem İnce açıkladı

CHP’ye katılan Muharrem İnce bugün Silivri’de Ekrem İmamoğlu, Fatih Altaylı, Aykut Erdoğdu, Hasan Akgün ve Osman Kavala’yı ziyaret etti. İnce sosyal medya hesabından Ekrem İmamoğlu ve Fatih Altaylı’nın mesajını paylaştı

ABD’de uçak kazası: Havalandıktan dakikalar sonra yere çakıldı

ABD’nin Ohio eyaletinde küçük bir uçak havalandıktan dakikalar sonra düştü. Kazada 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ünlü içecek acilen raflardan kaldırılıyor: Kutularında patlama riski ortaya çıktı

ABD’de ünlü bir içecek markası, aşırı basınç nedeniyle patlama riski taşıyan on binlerce kutu ürünü piyasadan çekme kararı aldı. Raflardan acilen kaldırılan kokteyl, tüm ülkede satılmıştı…

ABD, Suriye’ye yönelik yaptırımları sonlandırdı

ABD Başkanı Donald Trump, Pazartesi günü, 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere, Suriye’ye yönelik yaptırımları sonlandıran bir başkanlık kararnamesi imzaladı