Trump, ‘Amerika’nın Sesi’ni kıstı

Trump Yönetimi, Amerika’nın Sesi’nde Çalışan Personeli Azalttı

ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetimi, federal hükümet tarafından finanse edilen bazı medya kuruluşlarında bütçenin ve çalışan sayısının azaltılmasına yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Bu doğrultuda “Amerika’nın Sesi” (VOA) bünyesinde görevli gazeteciler bir kez daha hedef tahtasına konuldu.

Trump’ın imzaladığı kararname ile federal hükümet fonlarıyla desteklenen haber kuruluşlarında çalışan sayısının azaltılması hedeflenirken, VOA’da çalışan yaklaşık 600 personelin neredeyse üçte biri işten çıkarıldı.

İşine son verilen çalışanlar, e-posta yoluyla bilgilendirilirken, VOA’nın Washington merkezinin dün satışa çıkarıldığı duyuruldu.

Trump’ın Bütçe ve Personel Azaltma Kararı

ABD Başkanı Trump, VOA başta olmak üzere federal hükümet tarafından finanse edilen medya kuruluşlarında bütçe ve personel sayısının azaltılmasına karar vermişti.

Karar doğrultusunda, ABD Küresel Medya Ajansı’na bağlı VOA, Özgür Avrupa ve Asya Radyosu ile Radyo Marti’ye ev sahipliği yapan medya kuruluşlarına yapılan bütçe kesintileri ve personel azaltımlarıyla ilgili talimatlar verilmiş, bunun üzerine VOA’da görevli gazeteciler idari izne çıkarılmıştı.

VOA çalışanları, aldıkları kararın hukuka aykırı olduğunu savunarak Trump yönetimine dava açmıştı. Ancak ABD mahkemesi, devlet bütçesiyle finanse edilen VOA’nın kapatılma çabalarının durdurulması gerektiğine hükmetmişti.

Trump yönetiminin mahkeme kararına itiraz etmesiyle dava, temyiz mahkemesine taşınmıştı. Olayın gelişmeleri merakla bekleniyor.

Related Posts

Netanyahu’dan savaş hazırlığı talimatı! İsrail yedek askerleri cepheye çağırdı

Dünya İsrail’in İran’a yönelik başlattığı hava saldırısı haberleri ile güne başladı. Ortadoğu’da savaşın adım adım yaklaştığı günlerde İsrail’de de savaş hazırlıkları sürüyor. İsrail Ordusu yedek askerleri göreve çağırdığını ve ülke genelindeki tüm muharebe alanlarına konuşlandırıldıklarını duyurdu.

CHP’den Erdoğan’a ‘Kürecik’ sorusu: ‘Neden hala kapatmıyorsunuz?’

İsrail’in İran’a yönelik saldırıları akıllara Malatya’daki Kürecik Radar Üssü’nü getirdi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a üssün neden açık kalmaya devam ettiğini sordu.

İşte hava savunma sistemi olan ülkeler arasında Türkiye’nin sırası!

İsrail Savunma Bakanı İsrael Katz, İran’ın başkenti Tahran’da bulunan nükleer tesisler ile siyasi hedeflere yönelik hava saldırısı gerçekleştirdiklerini açıkladı. World Population Review tarafından yapılan araştırmada, savunma bütçeleri, ileri teknolojiler, tehdit algılama hızları ve karşılık verme yetenekleri gibi kriterler dikkate alınarak en güçlü hava savunma sistemlerine sahip ülkeler belirlendi. İşte Türkiye’nin listedeki sırası…

Avcılar’daki dairede patlama sonrası yangın

Avcılar’da bir dairenin mutfağında patlama sonrası çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangında evde bulunan 1 kişi yaralanırken polis ekipleri olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Bingöl’de Tır devrildi: Sürücü ağır yaralandı

Bingöl’ün Genç ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, devrilen tırın sürücüsü ağır yaralandı.

DEM şimdi de siyasi partilerin İmralı’ya gitmesini istedi

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Biz bütün siyasi partilerin mutlaka İmralı’ya gitmesi, Öcalan’la bu süreci tartışması, Kürt sorununun çözümü ve barış açısından kendi görüş, düşünce ve fikirlerini orada iletmesi ve Öcalan’la bu tartışmayı yürütmesinin çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz” dedi.