Paris’in dışındaki hayvanat bahçesinde dehşet: “Hayattan uzaklaşmak” için gitti, üç kurdun saldırısına uğradı

T24 Dış Haberler

Fransa’nın başkenti Paris’in dışındaki bir hayvanat bahçesinde üç kurt, 37 yaşında bir kadına saldırdı. Konu hakkında bilgisi olan bir kaynak ve yerel savcılar, kadının yaşam mücadelesi vermekte olduğunu belirtti. 

Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan kaynağa göre kadının, Paris’in 40 kilometre kadar dışında bulunan Thoiry Hayvanat Bahçesi’nde “boynu, baldırı ve sırtı ısırıldı”. 

Versailles başsavcısı Maryvonne Caillibotte, kadının hayati tehlikesi bulunduğunu ifade etti. 

Kadının geceyi ailesiyle hayvanat bahçesi sınırlarında olan safari stili bir kulübede geçirdikten sonra tek başına koşuya çıktığına inanılıyor. Hayvanat bahçesinin internet sitesine göre bu kulübeler 220 Euro ile 760 Euro arası bir fiyata kiralanabiliyor. 

Hayvanat bahçesinin ‘kurt bölgesi’nde bulunan kulübelerin “sessizlik, dinlenme ve hayattan uzaklaşma” sunduğu belirtiliyor. Sitede bu bölümdeki kulübelerin oturma odasından kutup kurtlarının görülebildiği ifade ediliyor. 

Başsavcı, kadının sadece arabalara sınırlı olan safari bölgesine girdiğini ve burada üç kurdun saldırısına uğradığını belirtti. 

Caillibotte, “Kadının bir hata mı yaptığı yoksa yolun açıkça işaretli olup olmadığı henüz bilinmiyor” dedi. 

Caillibotte, acil servisin olay yerine çok hızlı şekilde geldiğini ve kurtları kendi bölgesine döndürdüğünü ifade etti. 

Kadın, “Bu durumda kadın güvenlik sistemlerini, bir hendeği ve hayvanları içeride tutması için kurulmuş olan elektrikli bir çiti geçmiş olmak durumunda” diye konuştu.

Polis, konuyla ilgili soruşturma başlattı. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx