ÖZEL | Galatasaray’dan Fransız yıldıza transfer kancası! Dev bonservis gözden çıkarıldı

Galatasaray’da yeni sezon için Teknik Direktör Okan Buruk’un raporu doğrultusunda, orta saha ve sağ bek transferi için düğmeye basıldı. İlk olarak bu bölgelere öncelik verecek olan sarı-kırmızılıların, bu iki bölge için yapacağı hamleleri en kısa sürede sonuçlandırmak istediği öğrenildi.

Orta saha için hedefteki ismin, Monaco’da forma giyen Youssouf Fofana olduğu belirtildi. 25 yaşındaki Fransız oyuncunun transferini Teknik Direktör Okan Buruk’un çok istediği bildirildi. Piyasa değeri 28 milyon euro olan, ama sözleşmesinin son senesi olması hem de kulübüyle yaşadığı problem nedeniyle gözden çıkarılan Fransız milli oyuncu için 15 milyon euronun gözden çıkarıldığı öğrenildi.

Fofana’nın İngiliz devi Arsenal’in de gündeminde olması, Galatasaray’ın önündeki en büyük engel olarak gösteriliyor. Yıldız futbolcunu, geride bıraktığımız sezon ligde 32 maçta forma giyerken 4 gol, 4 asistlik bir performansa imza attı.

Monaco’nun üç sezon önce Strasbourg’dan 15 milyon euroya transferi olan Fofana’nın, özellikle Cim-Bom’un orta sahasına büyük katkı sağlayabilecek bir isim olduğu dile getirildi.

“GALATASARAY PASTANIN KREMASI”

Cim-Bom’un yıldız isimlerinden Dries Mertens, bir yıl daha Galatasaray’da olacağını açıkladı. Belçika’nın Het Nieuwsblad Gazetesi’ne konuşan Mertens, “Gelecek sezon sonunda 38 yaşında olacağım ve futbolculuk kariyerim bitmiş olacak. Zor bir karar mıydı? Hayır… Biz burada çok güzel yaşıyoruz. İstanbul harika bir şehir. Mali açıdan yine iyi bir teklifti ve G.Saray gerçekten harika bir kulüp. Burada her şey yolunda gidiyor” dedi.

Mertens, “Yüksek bir seviyedeyken bırakmak da bir seçenek değil miydi? sorusunu ise şöyle cevapladı:

“Oyundan hala çok keyif alıyorum. Gelecek yıl biraz daha az oynasam bile önemli değil, yedek kulübesinden takımı motive etmeye çalışırım. Eğer Galatasaray olmasaydı kariyerim yine de başarılı olacaktı. Bu sadece pastanın kreması. İtalya benim için her zaman dünyanın en güzel ülkesi olarak kalacak ama Türkiye de kalbimi çaldı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx