Önü açık 2 yıllık bölümler: Bu bölümler geleceğin meslekleri olarak adlandırılıyor

Önü Açık 2 Yıllık Üniversite Bölümleri

Üniversite tercihlerinde genellikle gözler mühendislik, tıp ya da hukuk gibi geleneksel 4 yıllık programlara çevrilir. Ancak 2025 YKS ile birlikte, iş dünyasının gerçek ihtiyaçlarına göre şekillenen ve geleceğin trend mesleklerini hedefleyen bazı 2 yıllık bölümler öne çıkmaya başladı. Bu önlisans programları, sadece kısa sürede mezun olma avantajı değil, aynı zamanda teknoloji ve sağlık sektörlerinde doğrudan işe yerleşme imkânı da sağlıyor. İşte, önü açık 2 yıllık üniversite bölümleri…

Yapay Zekâ Operatörlüğü

YÖK’ün yeni açtığı bu bölümde öğrenciler, yapay zekâ modellerinin çalıştırılması, eğitilmesi ve denetlenmesi gibi beceriler kazanıyor. Dijitalleşen iş dünyasında veri işleme ve makine öğrenmesi süreçlerine hâkim teknikerlere büyük ihtiyaç var. Mezunlar; yazılım firmalarında, girişimlerde veya kamu kurumlarında çalışabiliyor.

Büyük Veri Analistiği

Veri artık en değerli kaynak haline geldi. Bu bölümde öğrencilere, veri toplama, analiz etme, görselleştirme ve raporlama gibi yetkinlikler kazandırılıyor. Mezunlar bankalardan e-ticarete, sağlık firmalarından medya kuruluşlarına kadar geniş bir yelpazede iş bulabiliyor.

Dijital Sağlık Sistemleri Teknikerliği

Sağlık sektöründeki dijital dönüşüm, bu alanda eğitimli personel ihtiyacını doğurdu. Elektronik sağlık kayıtları, hasta verisi işleme ve sağlık teknolojileri üzerine eğitim veriliyor. Mezunlar hastanelerde, e-nabız sistemlerinde veya özel sağlık yazılım şirketlerinde çalışabiliyor.

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi (Drone Teknolojisi)

Güvenlikten tarıma, haritacılıktan lojistiğe kadar birçok sektörde kullanılan drone’lar için yetişmiş tekniker ihtiyacı büyüyor. Bu programda drone montajı, uçuş simülasyonları, bakım ve veri aktarımı gibi teknik konular öğretiliyor. Sertifikalarla desteklendiğinde yurtdışında da iş bulmak mümkün.

Otonom Sistemler Teknikerliği

Robotik sistemler, akıllı sensörler ve endüstriyel otomasyon gibi konuların işlendiği bu bölüm, özellikle üretim ve savunma sanayisinin büyüyen alanlarına hitap ediyor. Teknik bilgiye sahip mezunlar fabrikalarda, otomasyon firmalarında veya savunma projelerinde iş bulabiliyor.

Related Posts

Yiğit Bulut kimdir, neden vefat etti, hastalığı neydi? Ayrıntılar belli oldu! Yiğit Bulut kaç yaşındaydı ve nereliydi?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut hayatını kaybetti. Vefat haberi sonrası Bulut’un sevenleri başta olmak üzere kamuoyunun genelinde Yiğit Bulut’un biyografisi ve vefat haberinin detayları merak edilip araştırılmaya başladı. Peki, Yiğit Bulut kimdir, kaç yaşındaydı nereliydi? Yiğit Bulut neden vefat etti, hastalığı neydi? İşte merak edilip araştırılan detaylar…

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

Liseliler üretti, üniversiteliler kullanacak… 200 sarı bisiklet kampüslerde

İstanbul’daki Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okuldaki atölyelerde bu yıl tam 200 bisiklet ürettiler. Lisede ocak ayında başlayan çalışmalar geçtiğimiz günlerde sona erdi ve 200 bisiklet üniversite öğrencilerinin kullanması için kampüslere gönderildi.

Kıvanç Tatlıtuğ yeni projeye imza attı: Ekranlara dönüyor!

Kıvanç Tatlıtuğ yeni projeye imza attı: Ekranlara dönüyor!

Özel eğitimde ‘etik ilkeler yönergesi’

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), resmi ve özel eğitim okul ile kurumlarında yürütülen özel eğitim hizmetlerin etik ilkelerinin belirlendiği, bu hizmetleri yürüten personelin yetki ve sorumlulukları kapsamında görevlerinde uymaları gereken ilkelere yönelik ‘etik yönergesi’ hazırlandı.

WhatsApp’ta sorun mu var, çöktü mü? 4 Temmuz WhatsApp çökme raporları 2025!

4 Temmuz WhatsApp çökme raporları kullanıcılar tarafından kontrol ediliyor. WhatsApp neden yavaş, çöktü mü gibi sorular popüler mesajlaşma uygulaması kullanıcıları tarafından araştırılıyor. Her gün milyonlarca kullanıcının aktif olarak kullandığı WhatsApp iletişim ağının büyük bir kısmını elinde bulunuyor. Zaman zaman mesajlaşırken problem yaşayan kişiler de “4 Temmuz WhatsApp çöktü mü, sorun mu var?” sorusu ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte son 24 saatin WhatsApp çökme raporları…