O Profesörle İlgili Şok Detaylar: Bir Akrep İçin ABD’den Batman, Şırnak ve Hakkari’ye Uzanan Yol!

Türkiye’den ABD’ye akrep ve tarantula kaçakçılığı suçlaması ile İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınan ABD merkezli Ulusal Doğa Tarihi Müzesi Müdürü Prof. Lorenzo Prendi ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’de yaşayan endemik türdeki zehirli hayvanların DNA bilgilerinin kopyalandığını ve zehirlerinin sağılma yöntemiyle ilaç yapımında kullanıldığını tespit etti.

Sabah’tan Ümit Erkan Demircan’ın haberine göre Lorenzo Prendi’nin asıl hedefi Mardin akrebiymiş!

DÜNYANIN EN ZEHİRLİ AKREBİ TIBBİ AÇIDAN ÇOK DEĞERLİ

Profesör ve ekibi Buthidae ailesinden gelen akreplerin ham zehrinin kanser hücreleri üzerine sitotoksik ve antiproliferatif etkilerini araştırmaya yoğunlaştırmıştı. Dünyanın en ölümcül zehrini taşıyan akrebin, tıbbi açıdan çok değerli olduğu belirlendi.

BATMAN, ŞIRNAK VE HAKKARİ

Geçen ay ABD’den Türkiye’ye gelen Prendi, Tarım ve Orman Bakanlığı’na başvurarak bilimsel araştırma izni aldı. Ardından da Batman, Şırnak ve Hakkâri ‘de de yayılım gösteren akrepleri toplamaya başladı.

Prof. Prendini, endemik floranın çıkışlarının yasak olduğunu bildiği halde, akreplerle birlikte 12 Mayıs’ta ABD’ye dönmek için İstanbul Havalimanı’na geldi.

1500 ZEHİRLİ AKREP BAVULDAN ÇIKTI

Prendini, 4 havalimanı polisi tarafından durdurularak valizi aranınca, özel bölümlerden 88 akrep zehri dolu şişe, 58 klipsli poşet içerisinde ülkemizde bulunan yaklaşık 1500 zehirli endemik akrep ve tarantula buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx