‘Muhalefet iftira siyasetini bırakmalı’

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / Ankara – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti Teşkilatları ile bayramlaşma programında şunları söyledi:

GERİLİM PEŞİNDE DEĞİLİZ: Bayram dayanışmadır, barışmadır, kucaklaşmadır; kimsesizlerin kimsesi olmak, yetimin, öksüzün elinden tutmaktır; muhabbetimizi güçlendirmek, kardeşliğimizi yeniden hatırlatmaktır. Biz gerilim, kavga, münakaşa peşinde hiçbir zaman olmadık, bugün de değiliz. Biz kırmanın, dökmenin, ayrıştırmanın tarafında olmadık, bugün de değiliz.

LÜZUMSUZ TARTIŞMALARLA HARCAYAMAYIZ: Ülkemizin etrafı ateş çemberiyle sarılmışken, sınırımızın ötesinde teröristler yuvalanmışken, Avrupa’sından Amerika’sına dünya büyük bir belirsizlikten geçerken, lüzumsuz tartışmalarla harcayacak tek bir anımız dahi bulunmuyor. Türkiye’nin seçimler sebebiyle oluşan gerilimli atmosferi süratle geride bırakıp tüm kapasiteyle geleceğe odaklanması gerektiğine inanıyoruz.

YIPRATMA SAVAŞI: Ülkeye ve millete hizmet yarışı olan siyasetin farklı partiler arasında süre giden bir yıpratma savaşı olarak algılanmasının mutlaka önüne geçmeliyiz. Bunun için muhalefetin haksız ithamlarla, iftiralarla, siyasi nezakete sığmayan suçlayıcı ifadelerle siyaset yapma alışkanlığını süratle terk etmesi şarttır. Muhalefet cenahında yıkıcı ve provokatif bir dil yerine, artık farklı bir üslubun, yapıcı, olumlu birleştiren bir tutumun hakim olmasının vakti çoktan gelmiştir.

OYUNA GELMEYECEĞİZ: Cumhur İttifakı 85 milyonun birliğinin, dirliğinin ve kardeşliğinin teminatıdır. İttifakımız ne kadar güçlü olursa, Türkiye de o derece güvende olacaktır. Bunun için fitne kazanı kaynatanların oyunlarına kesinlikle gelmeyeceğiz. Partimizin ve ittifakımızın surlarında gedik açılmasına fırsat vermeyeceğiz.

‘İSRAİL DURDURULMALI’

FİLİSTİN YİNE BURUK: Tam 76 yıldır işgal, zulüm ve sistematik katliama maruz kalan Filistin halkı, bir bayramı daha yine buruk geçiriyor. Dünya, İsrail katliamlarının önüne derhal set çekmek zorundadır. Tüm bölgeyi ateşe atan Netanyahu yönetimi durdurulmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx