Midyat’ta Pardus Dönemi Başladı

Midyat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Pardus İşletim Sistemi Kullanılmaya Başlandı

Mardin’in Midyat ilçesinde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde artık Pardus İşletim Sistemi kullanılıyor. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Mardin’de ilk defa Midyat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Pardus İşletim Sistemi tüm bilgisayarlarda kullanılmaya başlandı.

Sağlık Bakanlığı’nın kamu hastanelerinde de kullanılması planlanan Pardus İşletim Sistemi, merkezi yönetim yazılımı Liderahenk ile kurumsal ağ üzerindeki sistemleri ve kullanıcıları izlemeyi, yönetmeyi ve denetlemeyi sağlıyor. Ayrıca, açık kaynaklı yazılım sistemi sayesinde bu süreçler daha verimli bir şekilde yürütülüyor.

Yapılan açıklamada, Türkiye’nin özellikle kamu kurumlarında yerli yazılım kullanımı konusunda stratejik bir adım attığı vurgulanarak, bu adımın yerli yazılım ürünlerinin yaygınlaşmasını ve Türkiye’nin teknoloji alanında dışa bağımlılığını azaltmayı hedeflediği belirtildi.

Related Posts

Washington’da Güvenlik Acil Durumu: 68 Gözaltı

Trump yönetimi, kamu güvenliği acil durumu ilan ederek 68 kişiyi gözaltına aldı.

Rusya’da Barut Fabrikası Patlaması: 14 Ölü

Rusya’daki barut fabrikasında meydana gelen patlamada yaşamını yitirenlerin sayısı 14’e yükseldi.

Trafik Kazasında Genç Hayatını Kaybetti

Kayseri’de antrenör Mehmet Susamış’ın torunu Mustafa Eren Doğrucan, trafik kazasında vefat etti.

Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler Kırşehir’de anıldı

Kırşehir’de, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi.

Konu: Sahte diploma… Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu tazminat istedi

Ankara’daki sahte diploma soruşturmasında II. Abdülhamid’in torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu adına sahte diploma düzenlendiği ortaya çıktı. Hürriyet’in “Sahte Diplomalı Ecdat Torunu” haberine karşı Osmanoğlu 30 bin TL tazminat ve erişim engeli talebiyle dava açtı. Mahkeme bu talepleri reddetti.

Kaçak maden ocakları imha edildi

Zonguldak’ta polis ve jandarma tarafından tespit edilen iki kaçak kömür ocağı, patlayıcı madde kullanılarak imha edildi.