Mersin’de 2 mandalina ve 4 muz çeşidi geliştirildi

TAGEM’in Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde Alarin ve Aladen Adlı Yeni Mandalina Çeşitleri Geliştirildi

Mersin’in Erdemli ilçesindeki Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde AR-GE çalışmaları devam ediyor. Enstitü, mart ayına kadar ağaç üzerinde kalan “alarin” ve ocak ayında hasat edilen, kaliteli ve aromalı “Aladen” adlı 2 yeni mandalina çeşidini geliştirdi.

Muz alanında yapılan çalışmalarda ise “Baba Baysal”, “Alata Barışı”, “Poyraz 46” ve “Şeker Filiz” isimli yeni çeşitler ortaya çıktı. Bu ürünler tescillenirken, enstitü tarafından meyvelerin tanıtımı için özel bir program düzenlendi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve diğer yetkililer, enstitüde geliştirilen mandalina ve muzların hasadını gerçekleştirerek ürünleri yakından inceledi. Pehlivan, enstitüdeki çalışmalar sonucunda 6 ürünün tescil edildiğini ve tarım sektörüne kazandırıldığını ifade etti.

Vali Pehlivan, yaptığı açıklamada ürün geliştirmenin tarım sektörü için önemine vurgu yaparak, alanda dayanıklı ve kaliteli ürünler üretmenin hedeflendiğini belirtti. Geliştirilen yeni çeşitlerin yaygın üretimi için çalışmaların sürdürüleceğini söyleyen Pehlivan, üreticilere olumlu yansımalarının olacağını dile getirdi.

Vali Pehlivan, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde yapılan önemli çalışmaların devam edeceğini ve keçiboynuzu ile 3 yeni mandalina çeşidinin geliştirilmesi planlandığını belirtti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

58 Yıldır Bakırcılık Yapan Usta

Bayburt’ta 69 yaşındaki Hanefi Sarıkaya, yarım asırdır bakırcılığı sürdürüyor ve mesleği yaşatmaya çalışıyor.

Elektrikli araç şarj noktaları takibe alındı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikli araç şarj hizmetleri piyasasını denetime aldı. Yapılan son denetimler kapsamında üç şarj hizmet sağlayıcısının, internet siteleri ile EPDK’ya bildirmeleri gereken fiyat bilgilerini güncel şekilde …

Sochi’den Samsun’a 994 Turist

Rusya’nın Sochi Limanı’ndan yola çıkan Astoria Grande kruvaziyeri, Samsun’a 994 turistle demirledi.

‘Kamu istihdamı arttı’ denildi ama… Türkiye OECD listesinde son sıralarda

Ekonomi çevrelerinde Türkiye’de kamu istih­damının yüksekliğine ilişkin tartışma sürerken, son yıllarda özellikle belediyele­rin giderek artan işçi ve mer­kezi yönetimin sözleşmeli kadrolarına rağmen kamu çalışanlarının toplam istihdam­daki payı, OECD ortalaması­nın hala çok altında kalıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘TCMB verilerine göre brüt rezervler 174,4 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesinde’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, 8 Ağustos haftasında brüt rezervlerin 174,4 milyar dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğünü açıkladı.

İşlemler durdu: BTC Türk’ten açıklama var

Türkiye’de binlerce kullanıcı kripto para borsası BTC Türk üzerinden işlem gerçekleştiremiyor. Bunun üzerine vatandaşlar neden işlem gerçekleştiremediklerini araştırmaya başladı. BTC Türk’te neden para yatırma ve çekme işlemleri yapılamıyor? Firmadan açıklama geldi.