Malkara Kaşarı’na Coğrafi Tescil Başvurusu

Malkara Eski Kaşarı Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili İçin Başvuracak

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), “Malkara eski kaşarı”nın Avrupa Birliği (AB) nezdinde coğrafi işaret tescili alması için başvuruda bulunacak.

TTSO Başkanı Cengiz Günay, yaptığı açıklamada, coğrafi işaretin, bir ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve bu özelliklerin coğrafi alanla olan bağlantısını garanti eden önemli bir kalite işareti olduğunu vurguladı.

Kentin marka lezzetlerini değerlendirmek için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Günay, Malkara eski kaşarının uluslararası alanda daha fazla tanınması hedeflendiğini belirtti.

Coğrafi işaretli ürün sayısını artırmak amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirten Günay, “Ramazan çöreği için başvuru yapıldı. Şarköy sirkesi için hazırlıklarımızı tamamladık ve kısa süre içinde başvuruda bulunacağız. Ayrıca “Malkara eski kaşarı”nın AB coğrafi işaret tescili alması için de başvuruda bulunacağız.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin yöresel ürünler açısından oldukça zengin bir ülke olduğuna dikkat çeken Günay, Tekirdağ’ın da bu alanda yöresel ürünlerini ortaya çıkarmak adına yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Tescilli ürünlerin yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü aktaran Günay, “Gezen, gören ve gastronomiye ilgi duyan insan sayısı arttıkça ürünlere olan talep de artıyor. Şehrimiz olarak bu ilgiden pay alabilmek için tarihsel zenginliğimizi ortaya çıkararak ve ürün çeşidimizi artırarak çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Tekirdağ’da, kente özgü 13 tescilli ürün bulunduğunu ve bu sayıyı 30’a çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Günay, Tekirdağ köftesi, pabuç köftesi, salamura yaprağı, peynir helvası, Hayrabolu tatlısı, Velimeşe bozası, Karacakılavuz dokumaları, Malkara eski kaşarı, Tekirdağ soğanı, Seymen kavunu, Çorlu kuzu ciğer sarma, Küçükyoncalı keşkeği ve Tekirdağ bulamasının Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildiğini hatırlattı.

Related Posts

Fransa’dan ‘ABD’ye kargo’ kısıtlaması

Fransa Posta İdaresi (La Poste), artan gümrük vergileri nedeniyle ABD’ye yönelik paket gönderilerini, 100 avrodan düşük değerli hediyeler dışında 25 Ağustos itibarıyla askıya alacağını açıkladı.

TÜİK: Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi temmuzda yıllık yüzde 30,06 arttı

TÜİK, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), temmuz verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre aylık artış yüzde 3,03, yıllık artış ise yüzde 30,06 olarak gerçekleşti.

Memur zammında yeni gelişme: Süreç Hakem Heyeti’ne taşınıyor!

Toplu sözleşme görüşmelerinde kritik bir tıkanma yaşandı. Memur ve memur emeklileri için devam eden zam müzakerelerinde henüz çözüme ulaşılamadı. Taraflar süreci Hakem Heyeti’ne taşıyor.

Türk topraklarından çıktı, İngiltere Düşesi Kate Middleton’ın en sevdiği meyve oldu: Geçen yıl 32 ülkeye gönderildi

Dünyanın en kaliteli inciri” olarak nitelendirilen, eşsiz lezzeti, dolgun dış görüntüsü ve aromasıyla en çok Avrupa ülkelerinden ilgi gören Bursa siyahı, geçen yıl 32 ülkeye gönderildi. Bu yıl nisanda yaşanan zirai don nedeniyle birçok meyve gibi …

Japon ekonomisinde geçici yükseliş aldatıcı

Moody’s Analytics’e göre, Japonya’da ikinci çeyrekte görülebilecek geçici GSYH artışı yanıltıcı, ABD’nin yeni %15’lik tarifeleri ihracat ve üretimi daraltacak, iç talepte de enflasyon baskısı nedeniyle kayda değer bir toparlanma beklenmiyor.

58 Yıldır Bakırcılık Yapan Usta

Bayburt’ta 69 yaşındaki Hanefi Sarıkaya, yarım asırdır bakırcılığı sürdürüyor ve mesleği yaşatmaya çalışıyor.