Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, saat 12.59’da merkez üssü Kütahya’nın Simav ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde ve 8.46 derinlikte deprem meydana geldiğini bildirdi.
Kandilli Rasathanesi ise söz konusu depremin 5.5 büyüklüğünde ve 6.0 derinlikte meydana geldiğini açıkladı.
Söz konusu deprem İstanbul’un Tuzla’dan Beylikdüzü’ne kadar pek çok ilçesinde hissedildi. Öte yandan Bursa ve İzmir’de depremi hisseden iller arasında yer aldı.
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, 16 Temmuz 2025’te yaptığı bir röportajda, “Gelmekte olan bir deprem söz konusu. Simav, Uşak, Balıkesir-Sındırgı etkilenebilir” demişti.
Üşümezsoy ayrıca bir ay önce verdiği röportajda da “Simav’da 40 kilometrelik bir fay var. O fayın 10 kilometresi 2011’de kırılmış. Orada 6.5’lik deprem potansiyeli var” ifadelerini kullanmıştı.