Konya Bilgehaneleri’nden ‘Dijital Dünyada Müslüman Genç’ söyleşisi

Konya Bilgehanelerinin Düzenlediği Müslüman Gençler Söyleşisi

Konya (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Bilgehaneler adlı kurumu tarafından “Dijital Dünyada Müslüman Olmak” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşi öncesi öğrencilere ve ailelerine seslendi.

Yoğun ilgi ve öğrencilerin sevgi dolu karşılamasından mutluluk duyduğunu belirten Başkan Altay, “Bu salondaki ve diğer salondaki sevgili çocuklarımıza ve ailelerine selam gönderiyorum. Katılımınız bizi cesaretlendiriyor. Görünen o ki Konya’mız daha büyük salonlara ihtiyaç duyuyor” dedi.

“Bu Çabanın Temeli, Sizlerin Bize Olan Güveni”

Başkan Altay, programın gençlerin ve çocukların dijital dünya hakkında bilgilendirilmesini amaçladığını belirterek, “Bilgehaneler Konya sınırlarını aşan bir üne sahip oldu. Şu anda ilçelerimizde ve merkezimizde 25 Bilgehane bulunmakta ve 100 binden fazla çocuğumuza çeşitli programlar sunmakta. Hedefimiz, bu sayıları artırmak ve eksik olan ilçelerimizde yeni Bilgehaneler açmak. Ancak bu çaba, sizlerin bize olan güvenine dayanıyor. Değerli ailelere ve çocuklara teşekkür ediyorum. Sizin ilginiz olduğu sürece çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çocukların Oynadığı Oyunlara Dikkat

Genç Enderun Kurucusu ve sosyal medya içerik üreticisi Sertaç Güngör, “Dijital Dünyada Müslüman Genç” adlı söyleşisinde çocukların en çok oynadığı oyunlardan bahsetti.

Güngör, bazı oyunların masum olmadığını ve İsrail’i desteklediğini belirterek, Gazze’de kadınları, çocukları ve masum insanları öldüren içeriklere dikkat çekti. Ailelere ve çocuklara seslenen Güngör, çocuk katillerini savunan oyunlardan ve içeriklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Gönüllülerden Kaplumbağa Kurtarma

Bursa Orhaneli’nde yangından kurtarılan kaplumbağaya gönüllüler su vererek yardım etti.

Orhaneli’nde Orman Yangını Kontrol Altında

Bursa’nın Orhaneli ilçesindeki orman yangını büyük oranda kontrol altına alındı, müdahale sürüyor.

Bodrum’da Makine Arızasına Kurban Giden Tekne Kurtarıldı

Bodrum açıklarında sürüklenen tekne ve içindeki 2 kişi, kıyı emniyeti ekiplerince kurtarıldı.

Erzurum’da göçmen kaçakçılığına üç tutuklama

Erzurum’da araçlarla göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen şüphelilere operasyon yapıldı. Operasyonda üç kişi tutuklandı.

Ali Kızılkuyu Yeşil Yalova FK’ya Geçti

Altay’dan ayrılan Ali Kızılkuyu, Yeşil Yalova FK ile el sıkıştı ve sözleşme imzalaması bekleniyor.

Karatay Belediye Başkanı Kılca, Sağlık Merkezi ve Esnafı Ziyaret Etti

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi’ni ziyaret ederek sağlık çalışanları ve esnafla bir araya geldi. Merkezin sağlık altyapısına katkısını vurguladı ve esnafın önemine dikkat çekti.