İsrail Ordusu Filistinlilere Yönelik Saldırıları Sürdürüyor
Hastane kaynakları ve görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre, İsrail ordusu Netzarim Koridoru çevresindeki yardım dağıtım merkezi yakınlarında bekleyen Filistinlilere saldırdı.
Saldırı sonucunda, 16 Filistinli yaşamını yitirirken birçok kişi de yaralandı. Yaralılar ve ölüler Avde ve Aksa Şehitleri hastanelerine taşındı.
Görgü tanıkları, yardım merkezinin açılmasını bekleyen yüzlerce Filistinlinin hedef alındığı saldırıda yoğun ateş altında kalarak bölgeye ulaşmalarının ancak birkaç saat sürdüğünü belirtti.
Cep telefonu şarj noktaları hedef alınıyor
Gazze kentinin batısındaki Şati Mülteci Kampı’nda cep telefonu şarj noktası olarak kullanılan bölge, İsrail insansız hava araçlarıyla vuruldu. Saldırıda 12 Filistinli yaşamını yitirirken birçok kişi de yaralandı.
İsrail ordusu ayrıca Gazze kentinin farklı bölgelerinde, sivil halka ait binaları hedef alarak saldırılar gerçekleştirdi. Bu saldırılarda birçok Filistinli hayatını kaybederken yüzlerce kişi de yaralandı.
İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, uluslararası toplumun ve BM’nin çağrılarına rağmen devam ediyor. Bu saldırılar sonucunda büyük bir insani felaket yaşanıyor ve Filistin halkı zor durumda kalıyor.
İsrail’in Gazze’ye uyguladığı abluka nedeniyle bölgeye yardım malzemelerinin ulaşması engelleniyor ve halkın temel ihtiyaçları karşılanamıyor. Bu durum, uluslararası insan hakları kuruluşları tarafından da eleştiriliyor.