Kadın Çiftçilerin İklim Değişikliğiyle Mücadele Eğitimi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Kadın Çiftçilere İklim Değişikliği Eğitimi Verdi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mühendislik Fakültesi, tarımı korumak ve kadın çiftçilerin rolünü güçlendirmek amacıyla iklim değişikliği eğitim programı düzenledi.

Projenin yürütücülüğünü Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gamze Doğdu Yücetürk üstlendi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile işbirliği içinde hayata geçirilen “Tarımda Kadınların Güçlendirilmesi” projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimde, kadın çiftçilere iklim dostu tarım teknikleri, sürdürülebilir yeşil çözümler, döngüsel ekonomi, atık yönetimi ve iklim değişikliğiyle mücadele konularında teorik bilgiler aktarıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’ndaki programın açılışında yaptığı konuşmada, projenin kadın çiftçilerin bilinçlendirilmesi amacıyla hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Karaca, kadın çiftçilerin tarımın yanı sıra aile ve geleceklerini de şekillendiren önemli bir role sahip olduklarını belirtti.

Projenin amacının kadınların iklim değişikliği konusunda daha bilinçli ve hazırlıklı olmalarını sağlamak olduğunu belirten Yücetürk, aynı zamanda kadınların sürdürülebilir tarım uygulamaları konusundaki bilgi ve becerilerini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

İklim değişikliğinin tarım sektörü üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çeken Yücetürk, özellikle kadın çiftçilerin bu etkilerden daha fazla etkilendiğini söyledi. Yücetürk, Türk kadınlarının tarımsal iş gücünün neredeyse yarısını oluşturduğuna ve diğer ülkelerden daha fazla emek harcadığına dikkat çekerek, kadın çiftçilerin iklim değişikliğiyle mücadelede savunmasız olduklarını belirtti.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Özyurt, projenin “İklim Direnci” ve “Sürdürülebilir Yeşil Çözümler” olmak üzere iki ayrı proje kapsamında yürütüldüğünü söyledi.

Programa, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve kadın çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA / Mehmet Emin Gürbüz – Kültür Sanat

Related Posts

Taoizm ve Konfüçyanizm hangi dini grupta yer alan dinler? İşte merak edilip araştırılan sorunun cevabı

Dinler kesin bir sınıflandırma olmamakla birlikte din sosyolojisinde Semavi, Doğu Dinleri, Hint Dinleri gibi kategorize edilmektedir. Bu bağlamda birçok din gibi Taoizm ve Konfüçyanizm’in de hangi gruplarda yer aldığı merak ediliyor. Sorgulayanlar için ayrıntıları haberimizde derledik. Peki, Taoizm ve Konfüçyanizm hangi dini grupta yer alan dinler? İşte merak edilip araştırılan sorunun cevabı ile ilgili detaylar…

Instagram yeniden paylaşma nasıl geri alınır? Instagram yeniden paylaşma kaldırma işlemi

Instagram yeniden paylaşma nasıl geri alınır sorusu, son dönemde güncellemelerle birlikte kullanıma açılan yeniden paylaşma özelliğini yanlışlıkla kullanan pek çok vatandaşın araştırdığı konu oldu. Peki, Instagram yeniden paylaşma nasıl geri alınır? İşte, Instagram yeniden paylaşma kaldırma işlemi hakkında detaylı bilgiler

Cumhuriyet’in haberinin ardından LGS skandalına MEB’den yeni açıklama: Usule aykırılık kabul edildi, ‘sınav güvenliği’ savunuldu

Cumhuriyet’in gündeme taşıdığı LGS skandalında yeni gelişmeler yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sınav kitapçığının usule aykırı şekilde sınav esnasında dışarı çıkarıldığını ikinci kez doğruladı. Bakanlık, sınav güvenliğinin tehlikeye atılmadığını savunsa da, kamuoyundaki tartışmalar ve velilerin endişeleri devam ediyor.

Kene ısırığı nasıl olur, belirtileri nelerdir? Kene ısırığı izi nasıl görünür?

Kene ısırıkları, genellikle açık havada, çalılık, ormanlık veya otluk alanlarda bulunan kenelerin insan vücuduna yapışarak kan emmesiyle meydana geliyor. Keneler, deriye tutunduktan sonra ağız kısımlarıyla deriyi deler ve ağrı kesici, pıhtı önleyici maddeler salgılayarak uzun süre fark edilmeden kan emebiliyor. Bu nedenle, kene ısırığı çoğu zaman ağrısızdır ve kişi tarafından hemen fark edilmeyebiliyor. Keneler, vücut ağırlıklarının çok üzerinde kan emebilir ve tam doyana kadar yaklaşık 10 gün boyunca vücutta kalabilir. Peki, Kene ısırığı nasıl olur, belirtileri nelerdir? Kene ısırığı izi nasıl görünür? İşte, merak edilen o detaylar

Topla-dağıt karteli nedir? Rekabet Kurulu Fakir’e 26 milyon TL ceza verdi!

Rekabet Kurulu, Fakir Elektrikli Ev Aletleri’ne ceza kesti. Yeniden satış fiyatlarını belirleyerek dolaylı bilgi paylaşımına aracılık ederek “topla-dağıt karteli” oluşturduğu tespit edilen Fakir, 26 milyon TL idari para cezasına çarptırıldı. Uzlaşma yolunu tercih eden şirkete %25 indirim uygulanırken, internet satış kısıtlamalarına son vereceğine dair taahhütler de bağlayıcı hale getirildi. Peki, Topla-dağıt karteli nedir?

ÖSYM Başkanı sınav merkezinde

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “Emeklerinin, çalışma ve çabalarının karşılığını alacakları güzel bir sınav hazırladık. Büyük Türkiye’nin yarınının inşasına katkıda bulunacak, inşallah güzel bir sınav olacak ve adaylarımızı belirleyeceğiz” dedi.