Kaçak yapı yıkımı sırasında arbede yaşandı

Muğla’da Yapılan Ruhsatsız Yapıların Yıkımı Başladı

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran ve Derinkuyu mahallelerinde, sahil bandındaki sit alanı içerisinde ruhsatsız olarak yapılan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca tespit edilmiş ve hukuki süreci tamamlanan 14 adet yapının yıkımına bugün başlandı.

Yöre halkı, söz konusu yerlerin dedelerinden kalma yerler olduğunu öne sürerek, Kıran Mahallesi’nde yıkım öncesi ekiplerin köye girişini engellemek amacıyla yol kapatarak protesto düzenledi. Köylüler, yıkım işlemlerinin durdurulmasını ve kendilerine yol gösterecek bir çözüm üretilmesini talep ettiler.

Evi yıkılacak olan 65 yaşındaki Aysel Özdemir, elinde “Acil çözüm” yazılı pankart taşıyarak şunları söyledi: “Biz 3 ay müsaade istedi. Yangın oldu. Bu eşyaları nereye götürelim bu yağmurda. Kış günü geçsin 3 ay sonra istedik müsaademizi. Biz gâvur muyuz? Duysunlar bizden oy almaya gelenler bağırıyordu, ‘Şunu yapacağız, bunu yapacağız’ diye. Hiç yapmadılar. Ama zamanı gelir.”

“NE OLUR YAPMAYIN KARDEŞİM”

İsmail Hakkı Çakın da jandarma ekibine sarılarak ağlayarak, “Ne olur yapmayın kardeşim. Mağdurların yanında olun. Zalimlerin yanında olmayın. Topraktan geldik, toprağa gideceğiz” dedi.

Bölge halkı ile belediye ekipleri ve jandarma arasında kısa süreli yaşanan arbedenin ardından kolluk güçleri kalabalığı aşarak mahalleye girdi. Belediye ekipleri ise ilk olarak arazileri çevirmek için yapılan istinat duvarlarının yıkımıyla işe başladı.

“İNSANLARIMIZI KIŞ GÜNÜ ATEŞE ATMAYIN”

Yeniden Refah Partisi Muğla İl Başkanı Fatih Kocabıyık ise Kıran’daki yıkım için yöre halkına desteğe geldi ve şunları söyledi:

  • Bugün maalesef Kıran’da yıkımlar başladı. Vatandaşların arazilerini çevirmek için yaptığı duvar da şu anda yıkılmaktadır. Belediye aynı duvarı ikinci kez yıkmak için gelmiş durumda.
  • Bugün 27 tane insanın evi bir kez daha yıkılacak. Yetkililere sesleniyorum, bu yıkımları durdurun. İnsanlarımızı kış günü ateşe atmayın. Kıran zaten bir yangın atlattı.
  • Dağlarımız, insanların yuvaları, zeytinlikleri hep yandı. Arazileri hep yandı. Burada gariban köylünün evi, tarlasına yapmış olduğu istinaf duvarı yıkılmaktadır.
  • Tüm yetkililere sesleniyorum, lütfen Kıran ve Türkiye’deki tüm mağdurların sesini duyun ve bu yıkımları durdurun.

Evini kendisi yıkmaya başlayan Özgül Ünal da şunları söyledi: “Kış gününde kapı dışına çıkarılıyoruz hepimiz. Bir ümit verdiler. İmar barışını uzattılar, uzatmasalardı, madem belli bir sınır varmış. Devlet adamlarımız halkımızı doğru aydınlatmadı. Biz eşyalarımızı boşaltıyoruz şu an. Eşyaların nereye gideceği belli değil.”

Related Posts

Yeni evlenen çiftten Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’e destek

Yeni evlenen çiftten Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’e destek

Danimarka Başbakanı Frederiksen: Netanyahu bir ‘sorun’ haline geldi

Danimarka Başbakanı Frederiksen: Netanyahu bir ‘sorun’ haline geldi

Eskişehir’de Geri Dönüşüm Tesisinde Yangın

Odunpazarı’nda bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Yalnızca 10 kişi var: 17 yaşındaki Defne TIME’ın “Yılın Kızları” listesinde

TIME’ın yayınladığı “Yılın Kızları” listesinde, Türkiye’de solo uçuş gerçekleştiren en genç kadın pilot adayı olan Defne Özcan (17) da yer aldı.

130 bin yolcunun uçağı iptal oldu

Air Canada’nın 10.000 uçuş görevlisini temsil eden Kanada Kamu Çalışanları Sendikası (CUPE), yaptığı açıklamada “Artık resmi olarak grevdeyiz” dedi. Dünya çapında 180 şehre direkt uçuş gerçekleştiren Air Canada, “tüm faaliyetlerini askıya aldığını …

31 Mart yerel seçimlerinden beri 56 belediye başkanı, AKP’ye geçti

31 Mart yerel seçimlerinden beri 56 belediye başkanı, AKP’ye geçti