Güney Kore Orman Yangınları: Zarar 104 Bin Hektara Ulaştı

Güney Kore’deki Orman Yangınlarında Zarar Alanı Beklenenden Daha Fazla

Güney Kore’de çıkan büyük çaplı orman yangınlarında zarar gören alanın daha önce tahmin edilenden yaklaşık 2,2 kat daha fazla olduğu ve 104 bin hektara ulaştığı belirtildi. Geçen ay Güney Kore’de meydana gelen orman yangınları, hasarın tahmin edilenden fazla olduğunu ortaya çıkardı. Kore Ormancılık Servisi’nden (KFS) yapılan açıklamaya göre, yangınlarda zarar gören alan, tahmin edilen 45 bin 157 hektarın yaklaşık 2,2 katından fazla oldu. Güney Gyeongsang eyaletinde 3.397 hektar, Kuzey Gyeongsang eyaletinde 90.289 hektar ve Ulsan metropolünde 1.190 hektar olmak üzere toplamda 104 bin hektarlık alan zarar gördü. En fazla etkilenen bölge ise Kuzey Gyeongsang eyaletindeki Uiseong oldu.

Orman yangınlarında toplam 31 kişi hayatını kaybetti. Güney Gyeongsang eyaletinde 21 Mart’ta başlayan yangınlar kısa sürede yayılarak Kuzey Gyeongsang eyaletine de sıçradı. Kurak hava ve rüzgarların etkisiyle kontrol altına alınamayan yangınlar, ülke tarihindeki en büyük orman yangınlarından biri olarak kaydedildi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

Güney Kore Orman Yangınları

Reklamdır

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Yaşlılıkta yalnızlık tehlikesi; uzmanlar depresyon ve Alzheimer’a karşı uyarıyor

“Eğitim, sağlıklı beslenme, sosyal yaşam ve hareketli yaşam tarzı büyük önem taşıyor”

Türkiye’de geçen yıl anne ölüm oranı yüz binde 11,5’e geriledi: En düşük seviye

Sağlık Bakanlığı, 2024’te anne ölüm oranının yüz bin canlı doğumda 11,5’e düştüğünü ve bu değerin Türkiye’de bugüne kadar kaydedilen en düşük oran olduğunu açıkladı. Bebek ve 5 yaş altı ölüm hızlarında da düşüş yaşandı. Açıklamada, bu başarıyla 2025 hedeflerinin aşıldığı belirtildi.

İstanbul’da kene alarmı… Bu yıl 7 binin üzerinde kene ısırması vakası yaşandı!

İstanbul’da bu yıl 7 binin üzerinde kene ısırığı vakası kayıtlara geçti. Vakaların büyük kısmı ilkbahar ve yaz aylarında görüldü. Yetkililer, kene teması sonrası erken müdahalenin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor.

Somon sanılıyordu ama değil! İşte sütten daha fazla kalsiyuma sahip olan balık

Süt ve süt ürünleri, yıllardır kalsiyumun birincil kaynağı olarak kabul ediliyor. Oysa beslenme uzmanları, kemikleriyle birlikte tüketilebilen balıkların çok daha yüksek oranda kalsiyum içerdiğine dikkat çekiyor. Beslenme uzmanı Júlia Farré de listenin başını çeken balığı açıkladı.

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Kırımlı: ‘Et tüketin önerisi yapamıyoruz’

Dr. Emrah Kırımlı, ekonomik krizle birlikte özellikle çocukların yeterli protein tüketemediğine dikkat çekti.

Williams Sendromu: Yabancılara sarılmak ve arkadaş olmak için doğuştan gelen bir arzu…

Yabancılara “en yakın arkadaş” gibi davranmak ne gibi tehlikeler doğurabilir?