Gören dönüp bir daha baktı: Dinazorlar ayağa kaldırıldı

Tayvan’da Dünya’nın En Büyük Dinozoru Sergilendi!

Endüstri mühendisliği bölümü öğrencilerinden They Jung, Tayvan’ın başkenti Taipei’deki Tayvan Ulusal Bilim Eğitim Merkezi’nde Birleşik Krallık Doğa Tarihi Müzesi işbirliğiyle düzenlenen dinozor sergisini ziyaret etti.

Sergide, 6 Nisan tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak birbirinden heyecan verici dinozor iskeletleri ve fosilleri yer alıyor. Sergiyi gezen Jung, özellikle Arjantin’in Patagonya bölgesinde bulunan ve titanozor ailesine mensup olduğu düşünülen dev Patagotitan mayorumun iskeletini görüp büyülenmemek elde değil.

Dinozorlar hakkında bilgi sahibi olan Jung, müzede sergilenen dev Patagotitan dinozorunun iskeletinin nasıl bir araya getirildiğini hayranlıkla izledi. Ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken bu devasa dinozor iskeleti, adeta müzenin yıldızı haline gelmiş durumda.

Dev Patagotitanlar, milyonlarca yıl önce dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşamış ve o dönemde nefes kesen boyutlarıyla gezegeni adeta yönetmiş devasa canlılardı. Bu dev dinozor türü, günümüzdeki en büyük kara hayvanı olan Afrika fillerinden bile çok daha büyük ve ağır bir yapıya sahipti. Patagotitan mayorum, yaklaşık 37 metre uzunluğunda ve 69 ton ağırlığındaydı, yani neredeyse 13 kat daha ağır ve 10 kat daha uzundu.

Related Posts

Trafik Kazasında Genç Hayatını Kaybetti

Kayseri’de antrenör Mehmet Susamış’ın torunu Mustafa Eren Doğrucan, trafik kazasında vefat etti.

Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler Kırşehir’de anıldı

Kırşehir’de, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi.

Konu: Sahte diploma… Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu tazminat istedi

Ankara’daki sahte diploma soruşturmasında II. Abdülhamid’in torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu adına sahte diploma düzenlendiği ortaya çıktı. Hürriyet’in “Sahte Diplomalı Ecdat Torunu” haberine karşı Osmanoğlu 30 bin TL tazminat ve erişim engeli talebiyle dava açtı. Mahkeme bu talepleri reddetti.

Kaçak maden ocakları imha edildi

Zonguldak’ta polis ve jandarma tarafından tespit edilen iki kaçak kömür ocağı, patlayıcı madde kullanılarak imha edildi.

YPG süreci sabote etme çabasında mı? Çok konuşulacak AKP kulisi: DEM Parti’nin Hakan Fidan ile polemiğe girmesi ‘şüpheli’

Nefes yazarı Nuray Babacan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın YPG’yi hedef alan açıklamaları ve DEM Parti’den gelen yanıta ilişkin olarak iktidar kulislerinde konuşulanları aktardı. Babacan, “DEM yönetiminin sık sık Suriye’de sadece kuzeydeki gelişmeleri önceleyen açıklamalar yapması, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan üzerinden hükümetle polemiğe girmesi ‘şüpheyle’ değerlendiriliyor” ifadelerini kullandı.

Ağrı’da Trafik Kazası: 12 Yaşındaki Çocuk Ankara’ya Sevk Edildi

12 yaşındaki Muhammet Hasan Sarı, omurgasındaki kırıklar nedeniyle ambulans uçakla Ankara’ya nakledildi.