Göksu Deltası’nda yangın: ‘Yanmaktan kaçmaya çalışan yüzlerce göçmen kuş…’

Göksu Deltası’nda Yangın Çıktı: Kuşlar Tehlike Altında!

Göksu Deltası, Kum Mahallesi sınırlarında bulunan Uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile koruma altındaki alanlardan biridir. Ancak, henüz bilinmeyen bir nedenle bu önemli alanda yangın çıktı.

Akşam saatlerinde sazlık alanda başlayan yangın, bataklık arazi nedeniyle müdahaleyi zorlaştırdı. Yangının çevreye yayılmaması için ekipler tedbirler aldı ve söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yaşanan bu acı olay, yaban hayatı uzmanı ve kuş gözlemcisi Emin Yoğurtcuoğlu’nu da üzmüş durumda. Yoğurtcuoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları dile getirdi:

“ABV… Göksu Deltası gene yakılmış. Kuşlar gitsin diye senede 10 defa yakanlar, nasıl oluyorsa bir türlü yakalanmıyorlar!! Bu vandallar Mersin Silifke’deki Ramsar alanı olan Göksu Deltası’ndaki gözlem kulelerini, sazlıkları, kuşları, HER ŞEYİ YAKIP YIKIYORLAR.

Yeter artık ya, doğru düzgün koruyun bu alanları… Şu videoya bakın. Yanmaktan kaçmaya çalışan yüzlerce göçmen kuş…”

Yangınla ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

Related Posts

Kızılay’dan Gazze İçin Acil Eylem Çağrısı

Kızılay Başkanı Yılmaz, Gazze’de insani yardım için 5 maddelik acil eylem planı önerdi.

Washington’da Güvenlik Acil Durumu: 68 Gözaltı

Trump yönetimi, kamu güvenliği acil durumu ilan ederek 68 kişiyi gözaltına aldı.

Rusya’da Barut Fabrikası Patlaması: 14 Ölü

Rusya’daki barut fabrikasında meydana gelen patlamada yaşamını yitirenlerin sayısı 14’e yükseldi.

Trafik Kazasında Genç Hayatını Kaybetti

Kayseri’de antrenör Mehmet Susamış’ın torunu Mustafa Eren Doğrucan, trafik kazasında vefat etti.

Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler Kırşehir’de anıldı

Kırşehir’de, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi.

Konu: Sahte diploma… Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu tazminat istedi

Ankara’daki sahte diploma soruşturmasında II. Abdülhamid’in torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu adına sahte diploma düzenlendiği ortaya çıktı. Hürriyet’in “Sahte Diplomalı Ecdat Torunu” haberine karşı Osmanoğlu 30 bin TL tazminat ve erişim engeli talebiyle dava açtı. Mahkeme bu talepleri reddetti.