CHP’li Özdağ: Bu asgari ücret, milyonlarca işçinin ve çalışanın sefalete mahkum edilmesidir

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ: “2025 Asgari Ücreti İnsanlık Dışı”

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, 2025 yılı için belirlenen asgari ücrete sert tepki gösterdi. Özdağ, “Sokaktaki enflasyon yüzde 80, TÜİK enflasyonu yüzde 47, asgari ücretteki artış yüzde 30. Bu asgari ücret, milyonlarca işçinin ve çalışanın sefalete mahkum edilmesidir. 2025’in tümü için 22 bin liralık bir asgari ücret asla kabul edilemez” dedi.

Samsun’da düzenlenen basın toplantısına CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, partililer ve vatandaşlar da katıldı. Özdağ, “TÜİK’in hayal enflasyonunun bile altında kalan bu asgari ücret ile yaşamaya çalışan milyonlar için adalet yok ama sefalet çok. 2025 bütçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde iktidar bloğunun parmak çoğunluğuyla onaylandı. Asgari ücretin satın alma gücündeki yıllık gerileme 7 bin lira, 2025 yılı için yapılan artış ise 5 bin 100 lira. Bu vicdansızlıktır, halkla alay etmektir” şeklinde konuştu.

Özdağ, “CHP olarak mücadelemiz, insanca yaşayabilecek bir düzeni kurmaktır. Asgari ücret bir açlık, tokluk ücreti değil, onurlu yaşam ve geçim ücreti olmalıdır. Samsun’da kişi başı yıllık ortalama gelir, Türkiye ortalamasının yüzde otuz altındadır. Ücretli çalışanların yaklaşık yüzde 53’ü asgari ücretlidir. Bu asgari ücret ile sadece ücretli çalışanlarımız değil, yaklaşık 40 bin esnafımız için de yıkım ücretidir” ifadelerini kullandı.

Özdağ, “Bugün Türkiye’de karşı karşıya olduğumuz tablo, iktidarın emekçilere hayatı zorlaştırdığı bir gerçeği yansıtıyor. Sefalet ücretiyle olmaz diyen herkesi yirmi sekiz Aralık Cumartesi günü Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlenecek yurttaş birlikteliğine destek olmaya çağırıyoruz. Bu mücadelede kimseyi geride bırakmayacağız” dedi.

Related Posts

Muharrem İnce, Özlem Çerçioğlu’nu mu işaret etti?

İnce, “Kendinden olanı, kendine geçeni ne yaparsa yapsın korumaya, kollamaya, kayırmaya yönelik kurulan adil değil adi bir düzendir” dedi.

Ankara-Şam arasında dikkat çeken görüşme trafiği | Bakan Fidan, Şam’a gitmişti; Suriye Dışişleri Bakanı ve Savunma Bakanı, Türkiye’ye geliyor

Ankara-Şam arasında dikkat çeken görüşme trafiği | Bakan Fidan, Şam’a gitmişti; Suriye Dışişleri Bakanı ve Savunma Bakanı, Türkiye’ye geliyor

Kırşehir’de 4 gündür aranan şahsın cesedi bulundu

Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde 4 gündür kendisinden haber alınamayan 63 yaşındaki Hayrettin Ersoy, Yozgat’ın Yerköy ilçesi ile Çiçekdağı arasındaki ormanlık alanda ölü olarak bulundu.

Keresteciler sitesinde yangın

Erzincan’da Keresteciler Sitesi’nde gece saatlerinde yangın çıktı. Alevler itfaiyenin 1.5 saatlik çabasıyla söndürüldü.

Güney Afrika’da eylem: İçişleri Bakanlığı ofisini ateşe verdiler

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde belediyeye ait konutlardan tahliye edilmek istenenlerin eyleminde protestocular, İçişleri Bakanlığı’na ait ofis binasını ateşe verdi.

‘Psikolojim bozuldu’ dedi, CHP’deki tüm görevlerinden istifa etti

Antalya’da Manavgat Belediyesine yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan ve daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Gülsüm Özer, başkan yardımcılığı, CHP meclis üyeliği ve parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.