Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı

Borsada Yükseliş: BIST 100 Endeksi Artış Gösterdi

Borsa İstanbul’da (BIST) işlem gören BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 147,32 puanlık bir artış yaşayarak yükselişe geçti. Toplam işlem hacmi ise 132,8 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,92 ve holding endeksi yüzde 1,26 oranında değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en yüksek kazancı yüzde 4,53 ile sigorta sektörü yaşarken, tek kayıp yüzde 0,64 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı sektöründe görüldü.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Avrupa Birliği’ne (AB) yönelik yeni tarife tehditleriyle küresel piyasalarda olumsuz bir hava hakimken, yurt içi piyasalar pozitif bir seyir izledi.

ABD’deki temasları sırasında Anadolu Ajansı’nın (AA) New York Ofisinde soruları yanıtlayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, dezenflasyon sürecini bozmayacaklarını belirterek, “Yıl sonu enflasyon hedefimize yüzde 24 olarak ulaşmak için gereken her şeyi yapacağız.” açıklamasında bulundu.

Analistler, yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını, yurt dışında ise ABD’de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi, Almanya’da enflasyon, İngiltere’de büyüme ve sanayi üretiminin takip edileceğini belirtirken, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.750 ve 10.850 puanın direnç, 10.600 ve 10.500 seviyelerinin destek noktaları olarak karşımıza çıkabileceğini vurguladı.

Related Posts

Bayrampaşa’da hatalı park uyarısı gerginliğe yol açtı: Gözaltına alındılar

Bayrampaşa’daki olay, saat 22.00 sıralarında Demirkapı Caddesi’nde yaşandı. İddiaya göre, polis ekipleri bir sürücüyü hatalı park konusunda uyararak aracını çekmesini istedi. Bunun üzerine sürücü polisle tartışmaya başladı. Bir süre sonra sürücünün …

Adıyaman İl Başkanı Doğan’dan, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’nin görevden uzaklaştırılmasına tepki: Bu halkın oyları gasbedilmiş durumda!

Adıyaman İl Başkanı Doğan’dan, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’nin görevden uzaklaştırılmasına tepki: Bu halkın oyları gasbedilmiş durumda!

Rusya, Ukrayna’yı yüzlerce İHA ve 83 füzeyle hedef aldı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ordusunun son bir haftada ülkesine 1800’den fazla insansız hava aracı (İHA), 1200’den fazla güdümlü bomba ve çeşitli tipte 83 füzeyle saldırdığını bildirdi. Zelenski, savaşın sona erdirilmesi yönünde diplomasinin etkili olabilmesi için öncelikle Rus saldırıların önlenmesi gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

İsrail katliama doymuyor: Sabahtan bu yana Gazze’ye düzenlenen saldırılarda 90 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun sabahtan bu yana Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 90 Filistinli hayatını kaybetti.

Sopalı, tekmeli, kavgada 5 yaralı: O anlar kamerada

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yol yapım çalışmaları kapsamında kurulan şantiye alanında köylülerle işçiler arasında çıkan tekmeli ve yumruklu kavgada 2’si asker, 5 kişi yaralandı, 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’un en gözde sahillerinde: Denize girmek yasaklandı

İstanbul Beykoz’da dalga yüksekliği nedeniyle denize girmek yasaklandı.