Anket: Grönlandlılar, ABD’nin bir parçası olmak istemiyor

Grönlandlıların %85’i ABD’nin Bir Parçası Olmak İstemiyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Grönland açıklamalarının ardından yapılan bir kamuoyu anketine göre, Grönlandlıların %85’i Ada’nın ABD’nin bir parçası olmasını istemiyor.

Ankete katılanlara Ada’nın Danimarka, Faroe Adaları ve Grönland’dan oluşan Danimarka Topluluğu’ndan ayrılıp ABD’nin bir parçası olmasını isteyip istemedikleri soruldu.

Ankete katılanların sadece yüzde 6’sı Grönlandlıların ABD’ye katılmasını isterken, yüzde 9’u kararsız olduğunu belirtti.

Anket, 22-26 Ocak tarihleri arasında 18 yaş üstü 497 Grönlandlı ile online olarak gerçekleştirildi.

Trump’ın Grönland Açıklamaları

23 Aralık 2024’te Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, Trump, Grönland’ın ABD’nin kontrolünde olması gerektiğini vurgulayarak, Ada’nın mülkiyeti ve kontrolünün “mutlak zorunluluk” olduğunu belirtti.

Göreve gelmesinin ardından Grönland’a olan ilgisini zaman zaman dile getiren Trump, Ada’da yaşayan yaklaşık 57 bin vatandaşın tamamının ABD’ye katılmak istediğini iddia etmişti.

Danimarka Krallığı’na bağlı olan ve Faroe Adaları ile birlikte Danimarka’nın iki otonom bölgesinden biri olan Grönland, Danimarka’ya 2.900 kilometre uzaklıkta konumlanmaktadır.

Related Posts

Adıyaman İl Başkanı Doğan’dan, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’nin görevden uzaklaştırılmasına tepki: Bu halkın oyları gasbedilmiş durumda!

Adıyaman İl Başkanı Doğan’dan, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’nin görevden uzaklaştırılmasına tepki: Bu halkın oyları gasbedilmiş durumda!

Rusya, Ukrayna’yı yüzlerce İHA ve 83 füzeyle hedef aldı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ordusunun son bir haftada ülkesine 1800’den fazla insansız hava aracı (İHA), 1200’den fazla güdümlü bomba ve çeşitli tipte 83 füzeyle saldırdığını bildirdi. Zelenski, savaşın sona erdirilmesi yönünde diplomasinin etkili olabilmesi için öncelikle Rus saldırıların önlenmesi gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

İsrail katliama doymuyor: Sabahtan bu yana Gazze’ye düzenlenen saldırılarda 90 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun sabahtan bu yana Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 90 Filistinli hayatını kaybetti.

Sopalı, tekmeli, kavgada 5 yaralı: O anlar kamerada

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yol yapım çalışmaları kapsamında kurulan şantiye alanında köylülerle işçiler arasında çıkan tekmeli ve yumruklu kavgada 2’si asker, 5 kişi yaralandı, 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’un en gözde sahillerinde: Denize girmek yasaklandı

İstanbul Beykoz’da dalga yüksekliği nedeniyle denize girmek yasaklandı.

CHP’li Taşcıer: Çocuklarımızı sermayeye ve cemaatlere teslim etmeyeceğiz

Taşçıer, Bakan Tekin’in zorunlu eğitim konusundaki açıklamalarını eleştirdi