AB, Baltık Denizi’ndeki şebeke kesintisinden Rusya’yı sorumlu tuttu

Avrupa Birliği, Rusya’yı Elektik Şebekesi ve Kablo Kesintilerinden Sorumlu Tutuyor

Avrupa Birliği (AB), Finlandiya ve Estonya arasındaki elektik şebekesinin ve Baltık Denizi’ndeki telekomünikasyon kablolarının bağlantısında yaşanan kesintiden Rusya’yı sorumlu tutarak, Avrupa’nın kritik altyapısına yönelik saldırıları nedeniyle bu ülkeye yönelik ek yaptırımlar hazırlanacağını bildirdi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayın, “AB altyapısına yönelik tehditleri gözler önüne serdiğini” belirtti.

Von der Leyen, denizaltı kabloları da dahil olmak üzere Avrupa’nın kritik altyapısının korunmasını sağlayacaklarını taahhüt etti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas da olayın “kritik altyapıya yönelik bir dizi şüpheli saldırının sonuncusu” olduğunu belirtti.

Kallas, “Şüpheli gemi, Rusya’nın savaş bütçesini finanse ederken güvenliği ve çevreyi tehdit eden gölge filosunun bir parçasıdır. Bu filoyu hedef almak için yaptırımlar da dahil olmak üzere daha fazla önlem önereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yüksek Temsilci, halihazırda bölgedeki elektrik arzının güvenliği için herhangi bir risk bulunmadığını kaydetti. (AA)

Related Posts

26 AB liderinden Ukrayna’ya destek mesajı: Geleceğini kendi belirleyebilmeli

26 AB liderinden Ukrayna’ya destek mesajı: Geleceğini kendi belirleyebilmeli

İstanbul’da hatalı sollama faciası: 2 aylık bebek hayatını kaybetti

Sarıyer ’den plajdan dönen Yüksel D., kullandığı araçla hatalı sollama yaptı. Yüksel D.’nin kullandığı araç karşı yönden gelen Yavuz Y.’nin kullandığı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada 3 kişi hafif yaralanırken, 2 aylık Deren Lina Dereli kaldırıldığı hastanede kalbinin durması sonucu hayatını kaybetti.

Polemiğe Osmanlı torunu da dahil oldu: ‘Aklınız varsa Türkçe öğrenin’

“Türklük-Türkiyelilik” tartışmasına Sultan II. Abdülhamid’in torunu Nurhan Osmanoğlu da katıldı. Osmanlı Anayasası’ndaki Türkçe bilme şartını hatırlatan Osmanoğlu, Meclis Reisi Ahmet Vefik Paşa’dan alıntı yaptı.

Bakan Yumaklı açıkladı: Soma ve Çanakkale Merkez’de yangın devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yurtta meydana gelen yangınların son durumunu açıkladı.

Grok’un X hesabı “Gazze’de soykırım” paylaşımı nedeniyle askıya alınmış

Sosyal medya platformu X’in yapay zeka aracı Grok’un hesabı, İsrail ve ABD’nin Gazze’de soykırım işlediğini belirten paylaşımları nedeniyle kısa süreliğine askıya alındı.

Trump: Hamas Gazze’de kalamaz

ABD Başkanı Trump, İsrail’in Gazze’yi işgal etmeye yönelik planlarını açıkça desteklememekle birlikte, Hamas’ın rehineleri ancak mevcut durum değişirse serbest bırakacağına inandığını söyledi.