Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Kurehaber

Kurehaber bölgesinden en yeni haberler

Kurehaber

Kurehaber bölgesinden en yeni haberler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Haber

İstanbul’da Siyasi Rüzgarlar: Anket Sonuçları İktidarı Zorluyor

By Elif Kurt
13 Mayıs 2026 1 Min Read
İstanbul’da Siyasi Rüzgarlar: Anket Sonuçları İktidarı Zorluyor için yorumlar kapalı

HBS Araştırma’nın Mayıs 2026’da gerçekleştirdiği kapsamlı anket, İstanbul’un siyasi manzarasını net bir şekilde ortaya koyuyor. 2 bin katılımcının yer aldığı bu çalışma, ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yüzde 34,0 oranıyla şehrin en güçlü partisi olduğunu gösterirken, iktidar partisi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ise yüzde 31,7 ile hemen arkasından gelerek yarışta yerini koruduğunu ispatlıyor. Bu iki büyük parti arasındaki sadece 2,3 puanlık fark, İstanbul’un siyasi dinamiklerinin ne kadar değişken olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Diğer partilerin oy oranları ise şu şekilde sıralanıyor: DEVA Partisi (DEM) yüzde 8,2 ile İstanbul’daki üçüncü büyük güç konumunu pekiştirirken, İYİ Parti, elde ettiği yüzde 4,5 oy oranıyla dördüncü sırada yer alıyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ise yüzde 4,4 ile İYİ Parti’nin hemen ardından gelerek rekabeti devam ettiriyor. Anahtar Parti, yüzde 4,1 ile merkez sağda dikkat çeken bir performans sergiliyor. Zafer Partisi (ZP) yüzde 3,4’lük oy oranıyla milliyetçi-seküler seçmenlerden destek bulmaya devam ediyor. Yeniden Refah Partisi (YRP) ise yüzde 3,3 ile muhafazakâr seçmen kitlesinin desteğini alarak listesindeki yerini koruyor. Türkiye İşçi Partisi (TİP) ise yüzde 2,1 oranıyla sol-sosyalist seçmenlerin temsilcisi olma özelliğini sürdürüyor.

“Diğer” seçeneğinin yüzde 4,3 gibi dikkate değer bir oranda çıkması, İstanbul seçmeninin bazı bireylerinin mevcut siyasi partiler dışında alternatifler arayışında olduğunu gösteriyor. HBS Araştırma’nın bu verileri, siyasi partilerin İstanbul stratejilerinin yeniden değerlendirilmesine yol açabilir. Bu sonuçlar, İstanbul’un siyasi dengelerini belirleyecek gelişmelerin habercisi olabilir.

Author

Elif Kurt

Follow Me
Other Articles
Previous

2026 Yaş Çay Alım Fiyatı Belirlendi: Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Açıklama

Next

Kadınlar Aşiret Kararını Aştı, Düğünde Halay Başında Yer Aldılar

SON YAZILAR

  • Yapay Zekanın Kimsenin Konuşmadığı Bedeli! Apple Neden Zirvede? | TeknoMaxx #6
  • CHP MYK’sından parti içinde kalan Özel destekçisi vekillere ‘Truva atı’ benzetmesi… İsimlerin tespiti için Sarıbal’a görev verildi
  • Marmaris’teki orman yangınına ilişkin 1 gözaltı
  • ABD’nin enflasyon göstergesi haziranda beklentilerin altında arttı
  • İran: ABD’nin müdahaleleri sürdüğü sürece Hürmüz Boğazı yeniden açılmayacak
  • NASA’nın başarısız ilan ettiği Starliner için yeni dönem: İlk görev beklenenden yakın olabilir
  • Adıyaman CHP’de toplu istifa: Üç belediye başkanı YENİ Parti’ye geçti
  • 2026-YKS tercih süreci başladı: İşte 10 soruda merak edilenler
  • ABD ve Suudi Arabistan Irak’ı vurdu: İran destekli milisler hedefte
  • Ailesi her yerde onu arıyordu! Şelale kenarındaki kıyafetler gerçeği ortaya çıkardı

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.267)
  • Ekonomi (109)
  • Haber (467)
  • Sağlık (145)
  • Teknoloji (65)
Copyright 2026 — Kurehaber. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
adana escort
valorant cheats