Belçika Kralı’ndan Gazze yorumu: ‘Utanç kaynağı’

Belçika Kralı Philippe Leopold, Avrupa’yı Güçlü Liderlik Göstermeye Çağırıyor

Pazar günü, ülkenin millî bayramı öncesinde, Belçika Kralı Philippe Leopold, Gazze’deki durumun “insanlık için utanç verici” olduğunu söyledi ve Avrupa’ya “daha güçlü bir liderlik” sergileme çağrısında bulundu.

Kral Philippe, “bu dayanılmaz durumu derhal sonlandırmak” için BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in yapacağı çağrıya Belçika’nın destek vereceğini belirtti.

Belçika Kralı’nın bu tepkisi, İsrail’in yardım noktalarında bekleyen 132 Filistinliyi öldürmesinin ardından geldi.

Related Posts

Samsunspor’da Transfer Planları

Başkan Yüksel Yıldırım, kadronun Avrupa için yetersiz olduğunu ve transferlerde temkinli olunduğunu belirtti.

Gümüşhane’de Trafik Kazası: 4 Yaralı

Şiran’da otomobilin tepeye çarpması sonucu 4 kişi yaralandı, sağlık durumları iyi.

Fenerbahçe’yi 219 gün sonra yıkan haber

Fenerbahçe’de uzun süredir sakatlık nedeniyle forma giyemeyen Rodrigo Becao’nun çilesi bitmiyor. Brezilyalı futbolcu, Portekiz kampında bireysel çalışmalarını sürdürüyor ancak takımla birlikte çalışmalarına katılabilmesi için 2 aya daha ihtiyaç duyuyor.

CHP’li Akay’dan Eğitim İhmaline Tepki

Cevdet Akay, tamamlanamayan lisenin sorunlarını TBMM’de dile getirerek yetkililere çağrıda bulundu.

Yıldız Sarayı’na ziyaretçi akını

Yıldız Sarayı, açılışının birinci yılında 694 bin ziyaretçiyi ağırladı. Restorasyon süreci devam eden yapıda, Saray Tiyatrosu, Halı Müzesi, Mobilya Müzesi ve Nadir Eserler Galerisi ilk kez ziyarete açılacak.

Erzurum’da Nargile Tütünü Operasyonu

Erzurum’da yapılan operasyonda 1 ton 798 kg kaçak nargile tütünü ele geçirildi, bir kişi tutuklandı.