Tahran’ın Washington’a misillemesinin adresi Katar oldu; İran, ABD’nin Orta Doğu’daki en büyük üssünü vurdu!

İran, ABD’nin Orta Doğu’daki Üssüne Füze Saldırısı Gerçekleştirdi

İran, ABD’nin çatışmanın 10. gününde üç nükleer tesisine yönelik saldırısına misilleme olarak ABD’nin Orta Doğu’daki en büyük üssüne füzeli saldırıda bulundu.

Harekâtın adı “Fetih Müjdesi” olarak duyuruldu ve ABD’nin Katar’daki Al-Udeyd Hava Üssü’ne 6 füze fırlatıldığı açıklandı.

Al-Udeyd Hava Üssü, Orta Doğu’daki askeri üslerin en büyüğü olup 8 bin ABD personeline hizmet vermektedir. ABD’nin Orta Doğu’daki diğer üslerde toplamda yaklaşık 40 bin personeli bulunmaktadır.

Reuters’ın haberine göre, İran’ın füzeli saldırısının ardından Katar’ın başkenti Doha’da patlama sesleri duyuldu. Patlamalar, Katar’ın hava sahasını kapatması ve ABD ile Britanya büyükelçiliklerinin vatandaşlarına “yerinde kalmaları” tavsiyesi vermesinin ardından gerçekleşti.

İran, Katar’daki ABD hava üslerine 6 füze fırlattığını bildirdi ancak hava savunma sistemlerinin saldırıyı engellediği belirtildi.

Katar “egemenlik ihlali”; İran, “Katar için tehlike yok”

Katar yönetimi, İran’ın Al-Udeyd Üssü’ne düzenlediği saldırıyı “egemenlik ihlali” olarak nitelendirirken misilleme hakkını saklı tuttu. Ancak İran Ulusal Güvenlik Konseyi’nden “Bu eylemin Katar için herhangi bir tehlike oluşturmadığı” açıklaması geldi.

“Tahran, kaybı en aza indirmek için Katar’ı önceden bilgilendirdi”

New York Times’ın haberine göre, İran’ın saldırısını gerçekleştirmeden önce Katarlı yetkililerle bilgi paylaşarak can kaybını en aza indirmeyi planladığı belirtildi.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mecid El-Ensari ise saldırılar sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını doğruladı.

ABD büyükelçiğinden vatandaşlarına “sığınak” çağrısı

ABD’nin Katar Büyükelçiliği, bölgedeki gerginlik nedeniyle ülkedeki ABD vatandaşlarına sığınaklara gitmeleri çağrısında bulundu. ABD’nin Katar Büyükelçiliği, internet sitesinden yapmış olduğu açıklamada, “Aşırı tedbir amacıyla, ABD vatandaşlarına, aksi belirtilene kadar sığınaklarda kalmalarını öneriyoruz” uyarısını yaptı.

Related Posts

Sahte ‘Emine Erdoğan Listesi’ Spotify’ın başını yaktı

Kültür Bakanlığı, şarkı dinleme platformu Spotify’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan adına açılan şarkı listelerinin uyarılara rağmen kaldırılmadığını belirterek hukuki olarak harekete geçileceğini belirtti.

Yankı Bağcıoğlu: ‘Uzman erbaş ve sözleşmeli erler orman yangınlarıyla mücadelede değerlendirilmelidir’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, orman yangınlarına ilişkin “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Savunma Bakanlığı’nı, gerekli yasal ve idari düzenlemeleri hızla hayata geçirerek, uzman erbaş ve sözleşmeli erlerin Orman Genel Müdürlüğü kadrolarında görevlendirilmesini sağlamaya davet ediyoruz. Bu öneri, hem yangınla mücadelede güçlü, eğitimli ve sürekli bir kadro oluşturulması hem de TSK’dan ayrılan personelin mesleki birikimlerinin topluma yeniden kazandırılması bakımından önemli bir fırsattır” dedi.

Son Dakika… Bir siyasi yasak talebi daha! İmamoğlu’nun diploma iddianamesi tamamlandı

Son Dakika Haberi… Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 8 yıl 9 ay hapis cezası istendi. İddianamede ayrıca, siyasi yasak talep edildi.

Market müdürü üzerine oturdu, genç kadın kurtarılamadı

ABD’nin Los Angeles kentinde bir markette reyona ürün dizme kavgası sonrası yaşanan üzücü olay, genç bir kadının hayatına mal oldu.

Ünlü oyuncu Michael Madsen hayatını kaybetti

“Rezervuar Köpekleri” ve “Kill Bill” filmleriyle tanınan ünlü oyuncu Michael Madsen, 67 yaşında hayatını kaybetti.

Muhalefetin ‘Doğa katliamına kılıf’ dediği İklim Kanunu, Meclis’ten geçti: İşte yeni düzenlemedeki detaylar

Muhalefetin ‘Doğa katliamına kılıf’ dediği İklim Kanunu, Meclis’ten geçti: İşte yeni düzenlemedeki detaylar