Trump yönetimi istedi, Belarus tutuklu siyasetçiyi serbest bıraktı

Belarus’ta Tutuklu Bulunan ABD Vatandaşı Yuras Zyankovich Serbest Bırakıldı

Belarus’ta Nisan 2021’den bu yana tutuklu bulunan ve ABD vatandaşı olan muhalif siyasetçi Yuras Zyankovich’in tahliye edildiği duyuruldu. 47 yaşındaki Zyankovich, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun liderliğindeki yönetimi ele geçirmeye çalışmakla suçlanmıştı.

11 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Zyankovich, 2020 yılındaki seçimlerin ardından Nisan 2021’de muhalif isimlere yönelik operasyonların bir parçası olarak gözaltına alınmıştı. Komploya karıştığı gerekçesiyle mahkum edilen Zyankovich, 11 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Başkent Minsk’te doğan siyasetçi, daha sonra ABD vatandaşlığı almıştı. Zyankovich, Belarus Halk Cephesi partisinin önde gelen isimlerinden biriydi ve zaten yasaklı olan bu partiye mensuptu.

LUKAŞENKO’NUN SÖZCÜSÜ ABD’YE İŞARET ETTİ

Lukaşenko’nun basın sözcüsü, Rusya’nın RIA Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada, “ABD Başkanlığı’nın talebi üzerine ABD vatandaşı Yuras Zyankovich serbest bırakılmıştır” şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Belarus’un “haksız yere tutuklu olan” bir ABD vatandaşını serbest bıraktığını belirtti ancak serbest bırakılan kişinin adını vermedi.

Related Posts

Ünlü oyuncu Michael Madsen hayatını kaybetti

“Rezervuar Köpekleri” ve “Kill Bill” filmleriyle tanınan ünlü oyuncu Michael Madsen, 67 yaşında hayatını kaybetti.

Muhalefetin ‘Doğa katliamına kılıf’ dediği İklim Kanunu, Meclis’ten geçti: İşte yeni düzenlemedeki detaylar

Muhalefetin ‘Doğa katliamına kılıf’ dediği İklim Kanunu, Meclis’ten geçti: İşte yeni düzenlemedeki detaylar

Atanamayan öğretmenler Erdoğan ve Tekin’e seslendi

Aldıkları yüksek puanlara rağmen atama hakkı elde edemeyen öğretmenler İstanbul Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Bu yıl da birçok öğretmenin, önceki yıllarda aynı puanlarla rahatlıkla atanabilecek durumda olmasına rağmen, kontenjan düşüşü nedeniyle atanamadığını belirtti.

Avustralya merkezli hava yolu şirketi: Siber saldırı sonucu yaklaşık 6 milyon müşterinin verileri çalındı

Avustralya merkezli hava yolu şirketi: Siber saldırı sonucu yaklaşık 6 milyon müşterinin verileri çalındı

Trump’ın seçim vaatlerinden biriydi: Senato kabul etti

ABD Senatosu, Başkan Donald Trump’ın seçim kampanyasında vadettiği vergi indirimlerinin hayata geçirilmesini amaçlayan tasarıyı kabul etti. Tüm Demokrat senatörlerin kabul edilmemesi yönünde oy kullandığı tasarıya, Cumhuriyetçi senatörlerden de Susan …

Leman’ın provokatörleri attıkları bira bardağıyla polisi yaraladı

Leman’ın Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (sav) resmetmesine tepki gösterenler, derginin Taksim’deki binası önünde toplandı. Kalabalık arasına giren bir provokatör, tahrik edici ifadeler kullandıktan sonra elinde bira dolu cam bardağı göstericilerin üzerine fırlattı. Olay yerinde bulunan bir polise isabet eden cam bardağı polis memurunun kolunun kesilmesine sebep oldu.