Suriye: Türkiye’den elektrik ithalatı için anlaşma imzalanacak

Suriye İle Türkiye Arasında Enerji İşbirliği Yükseliyor

İstanbul’da gerçekleşen Doğal Kaynaklar Zirvesi’nde, Suriye Enerji Bakanı Muhammed el-Beşir, Suriye devlet haber ajansı SANA’ya önemli açıklamalarda bulundu. El-Beşir, Suriye’nin yakın zamanda Türkiye’den elektrik ithal etmek için bir anlaşma imzalayacağını doğruladı.

Söz konusu elektriğin Türkiye’den Suriye’ye 400 kilovoltluk bir hattın inşası ile iletilmesi planlanıyor. Ayrıca, Kilis-Halep arasında doğalgaz boru hattı çalışmalarının da devam ettiği belirtiliyor.

“Enerji Durumuna Olumlu Katkı Sağlayacak”

Bakan El-Beşir, gelecekte Reyhanlı ile İdlib kırsalındaki Harem bölgesini birbirine bağlayacak bir elektrik dağıtım hattının hizmete gireceğini duyurdu. Yaklaşık 80 megavatlık bir elektriğin Türkiye tarafından Suriye’nin kuzeyine iletilmesi planlanıyor.

El-Beşir, doğalgaz boru hattıyla Suriye’deki elektrik santrallerine günlük 6 milyon metreküp doğalgazın aktarılacağını ve bu durumun ülkenin enerji durumuna olumlu katkı sağlayacağını vurguladı.

Türk Şirketlerine Yatırım Çağrısı

Enerji Bakanı El-Beşir, Suriye’de madencilik sektörüne yönelik fosfat ve lityum gibi minerallerin çıkarılması konusunda Türk şirketleriyle görüşmeler yapıldığını belirtti. Ayrıca, karasularında doğalgaz arama imkanlarının da ele alındığını açıkladı.

El-Beşir, Türk şirketlerini Suriye’ye yatırım yapmaya davet ederek, petrol ve doğalgaz arama, rafinerilerin rehabilitasyonu, ulaştırma, elektrik hatları ve santrallerin yenilenmesi gibi enerji sektörlerinde yatırım fırsatları olduğunu vurguladı.

Related Posts

Denizli’de 6 gündür haber alınamayan kişi ölü bulundu

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde mantar toplamak için evden ayrıldıktan sonra haber alınamayan kişinin cansız bedeni bulundu.

Zafer Partisi’nden ‘o paylaşımlar’ sonrası açıklama: İl Gençlik Kolları Başkanı’ndan ‘Ümit Özdağ’ iddiası

Zafer Partisi İstanbul Gençlik Kolları’nın yapmış olduğu ‘Sırrı’ ve ‘sarı torba’ imalı paylaşımları sosyal medyada tepki çekmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, paylaşımlar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Parti tarafından peş peşe açıklamalar geldi.

Nemrut’a giden vatandaşlara bozayı uyarısı

Bitlis Valiliği, Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü’ne giden piknikçileri, kış uykusundan uyanan bozayılar konusunda uyardı.

Samsun’da 1 ton etil alkol ele geçirildi

Samsun’da polis tarafından hafif ticari araçta yapılan aramada 1 ton etil alkol ele geçirildi.

Gaziantep’te 1,5 ton bozuk et ele geçirildi

Gaziantep’te zabıta ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin bir iş yerinde yaptığı denetimlerde 1 ton 500 kilo bozuk et ele geçirildi. İş yeri sahibi hakkında soruşturma başlatılırken, etler imha edildi.

Bakan Fidan, BAE’ye ziyaret gerçekleştirecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) bir ziyaret gerçekleştirecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir