Ücretsiz Geçiş Dönemi Başladı! KGM’den Sürücülere Önemli Duyurular

Ücretsiz Geçiş Dönemi Başladı! KGM'den Sürücülere Önemli Duyurular

Kara yollarında bakım ve onarım çalışmaları devam ederken sürücülerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), 30 Mayıs Cumartesi günü saat 24.00’e kadar işletilen otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçişlerin ücretsiz olacağını duyurdu.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun Kırkağaç-Akhisar kavşakları arasında, 6-12. kilometrelerde bakım çalışmaları nedeniyle İzmir yönündeki ulaşım bant aktarma ile sağlanacak ve bu durum 30 Eylül’e kadar sürecek. Ayrıca, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi kapsamındaki 1915 Çanakkale Köprüsü’nde ise 0-3. kilometrelerde 1 Temmuz’a kadar bakım onarım çalışmaları yapılacak. Bu süreçte sürücülerin yol üzerindeki trafik işaretlerine dikkat etmesi önem taşıyor.

Aydın-İzmir Otoyolu’nun 1-5. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları nedeniyle, 5 Haziran’a kadar sol şerit trafiğe kapatılacak ve ulaşım sağ şeritten gerçekleştirilecek. Nurdağı-Gaziantep yolunun 33-37. kilometreleri arasında üstyapı çalışmaları yapılırken, trafik diğer şeritten kontrollü bir şekilde akacak.

Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu’nda ise yapım çalışmaları dolayısıyla Kırıkkale-Ankara yönündeki 4-5. kilometreler trafiğe kapatıldı. Bu bölgede ulaşıma Ankara-Kırıkkale istikametinden iki yönlü izin verilecek. Ayrıca, İnebolu-Kastamonu yolunun 52-56. kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım servis yolundan sağlanıyor.

Çamlıçatak-Çıldır yolunun 41-46. kilometrelerinde sağ şeritteki yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım sol şeritten ve iki yönlü olarak gerçekleştirilmektedir. Afyonkarahisar-Uşak yolunun 44-45. kilometrelerinde ise Afyonkarahisar Otogar Kavşağı’nda devam eden yol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve yönlendirmelerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Son olarak, Yedisu Kavşağı-Merca-Erzurum yolunun 2-4. kilometrelerinde Karasu Köprüsü bakım onarım çalışmaları nedeniyle Erzurum yönündeki sağ şerit ulaşıma kapatıldı ve ulaşım sol şeritten sağlanıyor.

Tüm sürücülerin bu uyarılara dikkat etmeleri, güvenli bir yolculuk için büyük önem taşımaktadır.