Yangında tartışılan o restoran: Girişi otelle aynı yerden… İç kapısı ve çatısı ahşap: Kül oldu… CHP’ye açtık sorduk

Grand Kartal Yangınında Restoran Girişi ve Yeterlilik Belgesi Tartışması

Grand Kartal’da yaşanan yangında 78 vatandaşımızı kaybettik. Yangının olduğu otelin zemin katındaki restoranın tek girişinin, otelin arka ana kapısıyla aynı olduğu ortaya çıktı. Restoran iç girişi ahşaptı ve yangında kül oldu.

Kartalkaya olayıyla ilgili tartışmalar restoranın üzerinde yoğunlaştı. Ancak sorumluluk konusunda net bir sonuca varılamadı. Medya, yangının denetim sorumluluğunu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yüklendi. Özcan ise restoranın yeterlilik belgesinin belediye tarafından verilmesinin nedenini restoranın otelden bağımsız işletildiği şeklinde açıkladı.

Odatv, restoranın geçmişi ve yangın sonrası durumuyla ilgili detaylı bir araştırma yaptı. Restoranın bir süre kafeterya olarak hizmet verdiği, ancak daha sonra Mudurnu Enerji tarafından devralındığı ortaya çıktı. Restoranın tadilatı yapılırken yangın yeterlilik belgesi de alındı. Yeni restoran White Fox ismiyle açıldı.

Bazı fotoğraflar incelendiğinde restoranda ikinci bir acil çıkış kapısı olduğu görüldü. CHP Bolu İl Teşkilatı’na göre kayakçılar bu kapıdan restorana giriş çıkış yapıyordu.

Odatv, restoranın otel ana kapısından ayrı bağımsız bir çıkış kapısının olmadığını ortaya çıkardı. Kıdemli bir itfaiyeciye göre, kafeteryaların ayrı bir işletme olarak değerlendirilmesi için kritik olan ayrı bir çıkış kapısına sahip olmaları gerekiyor. Dolayısıyla restoran için verilen yeterlilik belgesi sorgulanabilir.

Osman Erbil
Odatv.com

Related Posts

Yangın mağdurları yıl sonuna kadar suya para ödemeyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeye göre haziran ve temmuz aylarında meydana gelen orman yangınlarından etkilenen abonelerden yıl sonuna kadar su faturası bedeli alınmayacak.

Köpekler insanları “okuyabiliyor”

Köpeklerin, sahiplerinin duygularını anlamada olağanüstü bir yeteneğe sahip olduğu bir kez daha bilimsel verilerle ortaya kondu.

CHP lideri yurt açılışında İmamoğlu ile arasındaki Filiz Akın anısını anlattı

CHP lideri Özgür Özel, İBB’nin Kadıköy’deki yurt açılışına katıldı. Yurda 21 Mart 2025’te yitirdiğimiz sanatçı Filiz Akın’ın adı verilirken CHP lideri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaşadığı Filiz Akın anısını ilk kez anlattı.

Kızılay’dan Gazze İçin Acil Eylem Çağrısı

Kızılay Başkanı Yılmaz, Gazze’de insani yardım için 5 maddelik acil eylem planı önerdi.

Washington’da Güvenlik Acil Durumu: 68 Gözaltı

Trump yönetimi, kamu güvenliği acil durumu ilan ederek 68 kişiyi gözaltına aldı.

Rusya’da Barut Fabrikası Patlaması: 14 Ölü

Rusya’daki barut fabrikasında meydana gelen patlamada yaşamını yitirenlerin sayısı 14’e yükseldi.