Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Kurehaber

Kurehaber bölgesinden en yeni haberler

Kurehaber

Kurehaber bölgesinden en yeni haberler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Antalya’da Düğün Takıları ve Birikim Tuzağı: Dolandırıcılık Olayı

By Elif Kurt
12 Mayıs 2026 2 Min Read
Antalya’da Düğün Takıları ve Birikim Tuzağı: Dolandırıcılık Olayı için yorumlar kapalı

Antalya’da yaşayan Sinan Yalçın, ev alma hayaliyle gittiği finansman şirketinde sahte referans numarası dolandırıcılığına maruz kaldı. Geçtiğimiz Aralık ayında, komşularının tavsiyesi üzerine bir finansman şirketine başvuran Yalçın, burada işyeri çalışanı Ünal K. tarafından dolandırıldı. Mağdur, toplamda 2,3 milyon lira kaybettiğini belirterek yasal işlem başlattı.

Sinan Yalçın, sanayi sitesinde kendi iş yerini işletmekteydi ve arkadaşlarına ev almayı düşündüğünü açıkladığında, arkadaşları onu daha önce ev sahibi oldukları finansman şirketine yönlendirdi. Şirkete giden Yalçın, Ünal K. ile tanıştı. Ünal K., Yalçın’a toplantıda olduklarını ve işini bitirince dükkânına geleceğini söyledi. Akşam saatlerinde iş yerini ziyaret eden Ünal K., kampanyanın son günü olduğunu belirterek Yalçın’dan 293 bin lira teminat yatırmasını talep etti. Parayı veren Yalçın’a, makbuzun daha sonra kendisine iletileceği söylendi.

Yalçın, 1,5 ay boyunca Ünal K.’nın verdiği referans numarasıyla şirketin hesabına toplamda 2 milyon lira yatırdı. Ancak, Yalçın’ın aklındaki planlar suya düştü, zira Ünal K. ona hiçbir sözleşme vermedi. Geçen ay, finansman şirketinin müdüründen aldığı telefon, her şeyi değiştirdi. Müdür, Ünal K.’nın sağlık sorunları nedeniyle işten ayrıldığını ve şubeye gelmesi gerektiğini bildirdi.

Şubeye giden Yalçın, burada Ünal K.’nın başka kişileri de dolandırdığı ve bu nedenle ödemelerinin dondurulduğu bilgisini aldı. Yalçın, yaşadığı mağduriyetin geçici olduğunu düşünse de, ne parası geri alındı ne de süreçle ilgili herhangi bir bilgi verildi. Yatırdığı paranın büyük kısmının kendi adına yatırılmadığını öğrenince, finansman şirketi ve Ünal K. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Daha önce ev sahibi olan arkadaşlarının güven vermesiyle bu sisteme inandığını belirten Yalçın, “Eşimle birlikte ev almak istedik. Komşularımın tavsiyesi üzerine buraya geldik. Ünal K. bana sistemi açıkladı ve peşinat yatırmamı söyledi. Ancak sonrasında kendisine ulaşamadım” dedi.

Yalçın, yatırdığı paranın dekontlarını sakladığını ve şirketin hesabına düzenli olarak yatırdığını ifade etti. Kendisine verilen referans numarasıyla ödeme yapmaya devam ettiğini, fakat Ünal K.’nın ona gerekli bilgileri vermediğini ve sürecin nasıl işlediğini açıklamadığını vurguladı.

Sonunda, dolandırıldığını şubeye gittiğinde öğrendiğini dile getiren Yalçın, “Bana, Ünal K.’nın işten ayrıldığını ve birçok kişiyi dolandırdığını söylediler. ‘Zararın olmayacak’ dediler ama bir ay geçmesine rağmen kimse benimle iletişime geçmedi” şeklinde konuştu. Dolandırıcılıkla ilgili sürecin nasıl sonuçlanacağı ise merakla bekleniyor.

Author

Elif Kurt

Follow Me
Other Articles
Previous

Zonguldak’ta Madencilerin Gerçekçi Tatbikatı: 320 Metre Derinde Acil Durum Senaryosu

Next

TBMM’de Şok İstifa: Numan Kurtulmuş’un En Yakın Çalışanı Görevinden Ayrıldı

SON YAZILAR

  • Yapay Zekanın Kimsenin Konuşmadığı Bedeli! Apple Neden Zirvede? | TeknoMaxx #6
  • CHP MYK’sından parti içinde kalan Özel destekçisi vekillere ‘Truva atı’ benzetmesi… İsimlerin tespiti için Sarıbal’a görev verildi
  • Marmaris’teki orman yangınına ilişkin 1 gözaltı
  • ABD’nin enflasyon göstergesi haziranda beklentilerin altında arttı
  • İran: ABD’nin müdahaleleri sürdüğü sürece Hürmüz Boğazı yeniden açılmayacak
  • NASA’nın başarısız ilan ettiği Starliner için yeni dönem: İlk görev beklenenden yakın olabilir
  • Adıyaman CHP’de toplu istifa: Üç belediye başkanı YENİ Parti’ye geçti
  • 2026-YKS tercih süreci başladı: İşte 10 soruda merak edilenler
  • ABD ve Suudi Arabistan Irak’ı vurdu: İran destekli milisler hedefte
  • Ailesi her yerde onu arıyordu! Şelale kenarındaki kıyafetler gerçeği ortaya çıkardı

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.267)
  • Ekonomi (109)
  • Haber (467)
  • Sağlık (145)
  • Teknoloji (65)
Copyright 2026 — Kurehaber. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
adana escort
valorant cheats