Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Kurehaber

Kurehaber bölgesinden en yeni haberler

Kurehaber

Kurehaber bölgesinden en yeni haberler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Mardin’de Sağanak Yağışlar Sel Felaketine Neden Oldu: 150 Ev Zarar Gördü

By Elif Kurt
22 Nisan 2026 2 Min Read
Mardin’de Sağanak Yağışlar Sel Felaketine Neden Oldu: 150 Ev Zarar Gördü için yorumlar kapalı

Mardin’de 18 Nisan gecesinden itibaren etkisini gösteren şiddetli sağanak yağışlar, bölgede büyük bir felakete yol açtı. Midyat ilçesindeki Bağlar Mahallesi’nde, yoğun yağışlar sonucu meydana gelen taşkınlar, birçok evin su basmasına sebep oldu. Özellikle bodrum ve zemin katlarda yaşayan aileler, tavana kadar yükselen sel suları nedeniyle zor günler geçirdi.

Zarar gören alanlarda temizlik çalışmaları başlatılırken, suyun tahliyesinin ardından evlerine dönen aileler, tüm eşyalarının kullanılmaz hale geldiğini fark etti. Mahallede yaşayan Cihan Üzen, evinin tamamen su altında kaldığını belirterek, “Evim artık yaşanacak durumda değil. Tavan seviyesine kadar su doldu. Hiçbir eşyam kalmadı. İki gündür suyun çekilmesini bekliyordum ve bugün ancak çekildi. O an hastanedeydim, 3 ve 5 yaşındaki çocuklarımı zor kurtardım. Çocuklarım komşuların evlerinde kalıyor, ben de onların yanındayım” dedi.

Bağlar Mahallesi Muhtarı Edip Doğan, selden etkilenenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu ve acil yardım ihtiyaçlarının bulunduğunu ifade ederek, “Mahallemiz oldukça kötü bir durumda. Yaklaşık 100-150 hane su altında kaldı. İnsanlar zor durumda. Biz muhtarlık olarak elimizden geleni yaptık, fakat asıl destek yetkililerden gelmeli. Bu insanlara yardım edilmesi ve kayıplarının karşılanması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Diyanet-Sen İlçe Başkanı Zeyni Bedir, mağdur aileleri ziyaret ederek nakdi yardımlarda bulundu. Yaşanan felaketin boyutlarının medyada görünenden çok daha büyük olduğunu vurgulayan Bedir, “Burada yaşanan felaket çok daha ağır. Vatandaşlarımızın eşyaları tamamen yok olmuş durumda. Evler kullanılmaz hale geldi. Mahalle muhtarımızla birlikte bu felaketten etkilenen insanlara yardım etmeye çalıştık. Hayırsever iş adamları ve derneklerden yardım talep ediyoruz. Bu ailelerin en azından evlerini döşemek için gerekli tüm eşyaları temin etmemiz gerekiyor” dedi.

Mardin’de yaşanan bu felaketin etkileri, bölgedeki toplulukları derinden sarstı ve yardım çağrıları giderek artıyor.

Author

Elif Kurt

Follow Me
Other Articles
Previous

Ursula von der Leyen’den Türkiye ve Jeopolitik Gelişmelere Dair Tartışmalı Açıklama

Next

Bilim Dünyasında Şaşkınlık Yaratan Yeni Yaratıklar Keşfedildi

SON YAZILAR

  • Yapay Zekanın Kimsenin Konuşmadığı Bedeli! Apple Neden Zirvede? | TeknoMaxx #6
  • CHP MYK’sından parti içinde kalan Özel destekçisi vekillere ‘Truva atı’ benzetmesi… İsimlerin tespiti için Sarıbal’a görev verildi
  • Marmaris’teki orman yangınına ilişkin 1 gözaltı
  • ABD’nin enflasyon göstergesi haziranda beklentilerin altında arttı
  • İran: ABD’nin müdahaleleri sürdüğü sürece Hürmüz Boğazı yeniden açılmayacak
  • NASA’nın başarısız ilan ettiği Starliner için yeni dönem: İlk görev beklenenden yakın olabilir
  • Adıyaman CHP’de toplu istifa: Üç belediye başkanı YENİ Parti’ye geçti
  • 2026-YKS tercih süreci başladı: İşte 10 soruda merak edilenler
  • ABD ve Suudi Arabistan Irak’ı vurdu: İran destekli milisler hedefte
  • Ailesi her yerde onu arıyordu! Şelale kenarındaki kıyafetler gerçeği ortaya çıkardı

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.267)
  • Ekonomi (109)
  • Haber (467)
  • Sağlık (145)
  • Teknoloji (65)
Copyright 2026 — Kurehaber. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
adana escort