Van’da Tiroid Ameliyatında Teknoloji ile Başarı Sağlandı

VAN’da Tiroid Ameliyatındaki Risk Teknolojiyle Aşıldı

VAN – Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen bir tiroid ameliyatında, sinir monitorizasyon yöntemi kullanılarak başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. 49 yaşındaki kadının ses telleri zarar görmeden ameliyat başarıyla tamamlandı.

Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan 49 yaşındaki 6 çocuk annesi Aynur Hakir, boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda tiroid hastalığı teşhisi konuldu ve Hakir ameliyat edilmesi gerekti. Ameliyat esnasında, ses tellerine giden sinirlerin korunması ön planda tutularak operasyon sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Hasta kısa süre içerisinde sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Kadir Bartın, tiroid cerrahilerinde en fazla korkulan risklerden birinin ses telleri sinirlerinin hasar görmesi olduğunu belirtti. Bu tür bir hasarın ses kısıklığı ve yutma güçlüğü gibi ciddi problemlere neden olabileceğini vurgulayan Dr. Bartın, hastanenin gelişmiş teknolojisi sayesinde bu risklerin önemli ölçüde azaltılabildiğini söyledi.

Tiroid cerrahilerinin yaygın bir şekilde gerçekleştirildiğini aktaran Bartın, tiroid ameliyatlarında sinir monitorizasyonu yönteminin rutin olarak uygulandığını dile getirdi. Hasta Aynur Hakir, ameliyat sonrasında herhangi bir komplikasyon yaşamadan sağlığına kavuştuğunu ifade ederek operasyonu gerçekleştiren doktora teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YILMAZ SÖNMEZ – Sağlık

Related Posts

Ekonomik sebepler astımı tetikliyor: ‘Hastalar ekonomik yetersizlik nedeniyle ilaçlara ulaşamıyor’

Her sene astım hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla 6 Mayıs’ta kutlanan Dünya Astım Günü bu sene de çeşitli etkinlik ve toplantılarla kutlanacak. Astım Günü kapsamında Cumhuriyet, hastalığın detaylarını ve Türkiye’deki durumunu Türk Toraks Derneği’nden Doç Dr. Osman Elbek ve Doç Dr. Deniz Kızılırmak ile konuştu.

Astımı tetikleyen nedenler çevremizde! Peki nasıl korunacağız?

Astım, hava yollarında kronik iltihaplanmaya bağlı olarak nefes darlığı, öksürük ve göğüste sıkışma gibi belirtilerle kendini gösteren bir hastalıktır. Viral enfeksiyonlar, polenler, stres, temizlik maddeleri ve tütün ürünleri gibi çevresel ve psikolojik faktörler, astım ataklarını tetikleyebilir. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Kansu, bu etkenleri ve onlardan korunmanın önemini anlattı.

Aktif Mesane Sendromu Nedir?

Aktif mesane sendromu toplumda bir çok insanın yakındığı sağlık sorunların başında geliyor. Peki Aktif Mesane Sendromu Nedir, nasıl tedavi edilir.

‘Gücü basitliğinde’: Sirke temizlikte ne kadar etkili?

Sirke, bir temizlik ürünü olarak insanlar ve gezegen için çok çeşitli faydalara sahip. Ama inceliklerini bilerek kullanmak gerekiyor.

Sigara Dumanı DNA’mıza Zarar Veriyor

Sigara dumanı ve kirli hava sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, sigara dumanı ve kirli havadan nasıl korunacağımız hakkında bilgi verdi.

TVHB Başkanı Eroğlu: ‘Veteriner hekimlere sağlıkta şiddet kapsamında yer verilmelidir’

TVHB Başkanı Eroğlu: “Sağlıkta şiddet kapsamında veteriner hekimlerin yer almasını talep ediyoruz” ANKARA – Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, 26 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir