TÜİK hesapladı: En çok kazandıran yatırım aracı belli oldu

TÜİK Verilerine Göre Külçe Altın Yatırımcısına En Yüksek Reel Getiriyi Sağladı

TÜİK’in son hesaplamalarına göre, enflasyondan arındırılmış verilere göre külçe altın yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sunuyor. Şubat ayında aylık en yüksek reel getiri oranları incelendiğinde, yurt içi üretici fiyat endeksi ile indirgendiğinde yüzde 7,92, tüketici fiyat endeksi ile indirgendiğinde ise yüzde 7,76 seviyelerinde gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yatırım araçlarından mevduat faizi (brüt), DİBS ve Euro külçe altınla karşılaştırıldığında daha düşük reel getiri sağladı.

Tahvil Son 3 Ayda Yatırımcısına En Yüksek Getiriyi Sağladı

DİBS, üç aylık değerlendirmede Yİ-ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı oldu. Aynı dönemde Euro ise yatırımcısına en fazla kaybettiren yatırım aracı olarak öne çıktı.

Son 6 Ayda Külçe Altın Tercih Edilen Yatırım Aracı Oldu

Altı aylık süreç incelendiğinde külçe altın, yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sunan yatırım aracı oldu. Bu süreçte BIST 100 endeksi en fazla kaybettiren yatırım aracı olarak belirlendi.

Yıllık Değerlendirmede Külçe Altın Öne Çıktı

Yıllık bazda yapılan değerlendirmelerde külçe altın, yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı olarak öne çıktı. Diğer yatırım araçlarının performansı incelendiğinde ise mevduat faizi, DİBS, Amerikan Doları, Euro ve BIST 100 endeksi yatırımcısına kaybettirdi.

Related Posts

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Bakanlık ifşa etti… İstanbul’da bu restorana dikkat: Lahmacunda ‘kalp’ tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘taklit ve tağşiş’ listesi güncellendi. İstanbul’da bir restoranda satılan lahmacunun içinde ‘kalp’ tespit edildi.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

Bakan Yumaklı: Hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hububat alanlarında ÇKS kayıtlarına göre; bir önceki yıla göre 2,7 milyon dekar artış ve tüm tarım alanlarında 4 milyon dekar artış tahmin ediyoruz. 3 yıllık açıkladığımız üretim planlaması sonunda ise hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz” dedi.

İstanbul’daki evler için kritik çağrı: Birleşin ve güçlendirin

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkan Yardımcısı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Özlem İmren, güçlendirmenin yama değil, binanın sıfır bina performansına ulaşması için yapılan müdahaleler olduğunu belirterek, konutlarda da güçlendirme çalışmalarının yaygınlaştırılması çağrısında bulundu.

Türkiye ve ABD ticarette yeni döneme hazırlanıyor: İşbirliği ve yatırım mesajı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD’li mevkidaşlarıyla yaptığı telekonferans görüşmesinde iki ülke arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hedefinin altını çizdi. Enerjiden dijital ekonomiye birçok alanda iş birliği mesajı verildi.