Trump’ın yeni gümrük vergileri milyarderlerin yarım trilyon dolarına mâl oldu; Mark Zuckerberg ve Jeff Bezos liste başı!

T24 Dış Haberler

Dünyanın en zengin 500 kişisi, ABD Başkanı Donald Trump‘ın 2 Nisan’da 60 ülkeye yönelik olarak açıkladığı yeni gümrük vergilerinin küresel piyasaları sarsmaya devam etmesi nedeniyle Bloomberg tarafından kaydedilen en büyük iki günlük kaybı yaşadı. 

Bloomberg’in milyarderler listesinde yer alan kişiler, perşembe günkü borsa açılışından cumaya kadar 485 milyar dolar kaybetti. S&P 500 Endeksi yaklaşık yüzde 3,4 ve Nasdaq Composite yaklaşık yüzde 4,8 düşerek önceki günkü düşüşlerine yenilerini ekledi.

2 Nisan’da yeni gümrük vergilerinin açıklanmasından bir gün sonra perşembe günü yaşanan 208 milyar dolarlık düşüş, 2020’de Covid-19 pandemisinin zirve yaptığı dönemden bu yana yaşanan en büyük düşüş oldu.

Servet endeksi tarafından takip edilen milyarderlerin yarısından fazlasının serveti, ortalama yüzde 3,3’lük bir düşüş gördü. 

En çok kayıp yaşayan, sosyal ağ hisselerinin yüzde 10 düşmesiyle 17,9 milyar dolar kaybederek Meta Platforms Inc. kurucusu Mark Zuckerberg liste başı oldu. Amazon.com Inc. kurucusu Jeff Bezos‘un servetinin net değeri de 15,9 milyar dolar azaldı.

New York borsasında sert düşüş

New York borsası, ABD’nin tarifelerinin ekonomiyi resesyona sürükleyebileceği endişeleriyle haftanın son işlem gününe dün sert düşüşle başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi 1000 puana yakın değer kaybetti ve yüzde 2,45 azalarak 39.551,47 puana geriledi. S&P 500 endeksi yüzde 2,48 azalışla 5.262,47 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 2,86 kayıpla 16.077,44 puana indi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın bu hafta açıkladığı karşılıklı tarifelerin ardından sert satış dalgasına maruz kalan pay piyasaları, misilleme açıklamaları sonrasında haftanın son işlem gününe de negatif seyirle başladı.

Trump, piyasaların tarifelere tepkisine dair, “Bence her şey çok iyi gidiyor. Piyasalar patlayacak, borsa patlayacak.” dedi.

Çin, ABD’nin karşılıklı tarifeler kapsamında ülkeden ithal ürünlere getirdiği yüzde 34’lük gümrük vergisi artışına karşı aynı oranda ek tarife uygulayacağını duyurdu.

Trump, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, “Çin yanlış oynadı, paniklediler. Bu karşılayamayacakları tek şey.” ifadesini kullandı.

Related Posts

CHP’nin Beyazıt Meydanı’ndaki mitingine TİP Genel Başkanı Baş’tan destek

TİP, CHP’nin Beyazıt Meydanı’ndaki mitingine destek amacıyla katılım göstereceğini açıkladı.

İsrail’in “kalıcı işgal” planına Avrupa ülkelerinden tepki: Gazze Filistin halkına aittir

İspanya, Norveç, İrlanda, Slovenya, İzlanda ve Lüksemburg’un dışişleri bakanları İsrail’in güvenlik kabinesi tarafından bu hafta onaylanan Gazze’nin kalıcı işgalini ve Filistinlilerin bölgeden tehcir edilmesini öngören planına tepki gösteren bir …

Düşen kuzenini kurtarmaya çalışırken birlikte boğulmuşlar

Şanlıurfa’da sulama kanalında boğulan 2 kuzenden İbrahim Halil Kılıç’ın (13) dengesini kaybederek suya düştüğü, bu sırada Rüveyda Demir’in (12) kuzenini kurtarmaya çalıştığı ve birlikte akıntıya kapıldıkları ortaya çıktı.

Bu ne perhiz bu ne ihale!

‘Kamuda tasarruf başarıyla sürüyor’ diyen Şimşek’in bakanlığı yeni araç ihalesiyle yandaşlara para aktardı.

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası toplumun İsrail’in pervasız saldırganlığına sessiz kalmaması küresel barışın gereğidir

İsrail’in Suriye, Lübnan ve Yemen’e yönelik saldırıları hakkında Dışişleri Bakanlığı açıklamada bulundu.

Trump’dan flaş açıklama! Saldırılar durdurulacak

ABD Başkanı Donald Trump, Yemen’deki İran destekli Husilere yönelik saldırıları durduracaklarını belirterek, Husilerin artık savaşmak istemediğini ifade etti. Ayrıntılar geliyor…