Trump’ın sabrı tükendi: Netanyahu ile bağlarını kesti

Trump, Netanyahu İlişkisini Koparmaya Karar Verdi

İsrail Ordu Radyosu muhabiri Yanir Cozin, X hesabından yaptığı paylaşımda, İsrailli bir yetkiliye dayandırarak ABD Başkanı Trump’ın Netanyahu ile ilişkisini koparma kararı aldığını belirtti.

Cozin’in paylaşımına göre, İsrailli yetkili, Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer’in Cumhuriyetçi senatörlere Trump’ın ne yapması gerektiği konusunda “küstahça” konuşmasının işe yaramadığını söyledi.

Yetkili, çevresindeki kişilerin Trump’a “Netanyahu’nun kendisini manipüle ettiğini” söylediğini aktardı.

Trump’ın “enayi” ve “kendisiyle oynanan biri” olarak gösterilmekten daha fazla nefret ettiği bir şey olmadığını belirten yetkili, “O da Netanyahu ile teması kesmeye karar verdi.” dedi.

Cozin, ABD’nin İsrail’le kötüleşen ilişkisinin kaynağı olarak, Tel Aviv yönetiminin İran ve Husiler konusunda somut bir plan ve takvim sunamamasına işaret etti.

İsrail Ordu Radyosu muhabiri, Netanyahu hükümetinin Gazze konusunda da somut öneri getiremediğine dikkati çekerek “Gazze’de de göreceğiz.” ifadesini kullandı.

TRUMP, ORTA DOĞU’DA NETANYAHU’SUZ İLERLEMEYE KARAR VERDİ

Israel Hayom gazetesinden Ariel Kahane, ABD Başkanı’na yakın kaynaklara dayandırarak Trump’ın Netanyahu’ya karşı hayal kırıklığına uğradığını ve Orta Doğu’da onsuz ilerleme kararı verdiğini yazdı.

Kahane, Trump’ın Netanyahu ve adamlarının görevden alınan Ulusal Güvenlik Danışmanı Waltz’ı İran’a saldırıya zorlama girişimine öfkelendiğini ve sabrının tükendiğini aktardı.

Trump’ın Netanyahu’nun tutumundan dolayı Orta Doğu’daki hamlelerini onsuz yapacağını belirten Kahane, ABD Başkanı’nın özellikle Suudi Arabistan konusunda önemli kararlar üzerinde çalıştığını kaydetti.

Kahane, ABD’nin Yemen’deki Husilerle ateşkese varmasının söz konusu öfkenin ilanı olduğu değerlendirmesinde bulundu.

“TRUMP’IN NETANYAHU’YU PEK ÖNEMSEMEDİĞİ ARTIK ÇOK ACIK”

Walla haber sitesinde, Netanyahu ile Trump arasındaki ilişkiyi değerlendiren Barak Ravid’e göre, Husilerle varılan anlaşma Trump ile Netanyahu arasında ciddi bir koordinasyon ve güven sorunu olduğunu ortaya koydu.

Ravid, İsrail’in ABD ile İran arasında yeni bir nükleer anlaşmaya ilişkin müzakereleri etkileme kabiliyetinin artık oldukça sınırlı göründüğünü belirterek Tel Aviv yönetiminin Husilerle yapılan anlaşmanın hiçbir safhasından haberdar olmadığına dikkati çekti.

İsrailli yetkililerin “Trump bizi şaşırttı”, “Anlaşmayı televizyondan duyduk” gibi ifadeler kullandığına işaret eden Ravid, Netanyahu’nun ABD ile ilişkileri yürütmesi için görevlendirdiği Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer’in hem İran, hem Gazze’ye saldırılar ve insani yardım, hem de esirler meselesinde başarısız olduğu yorumunu yaptı.

Ravid, Husilerle ateşkesin İsrail’i içermediğinin ve ABD’nin Husilerin İsrail’e yönelik saldırılarına sessiz kaldığının altını çizdi.

ABD’nin Husiler konusundaki tutumunun İran’la anlaşma konusunda da İsrail için endişe kaynağı olacağını belirten Ravid, “Trump’ın Netanyahu’yu pek önemsemediği ve ona danışmak ya da görüşlerini dikkate almak zorunda hissetmediği artık çok açık.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Netanyahu’dan savaş hazırlığı talimatı! İsrail yedek askerleri cepheye çağırdı

Dünya İsrail’in İran’a yönelik başlattığı hava saldırısı haberleri ile güne başladı. Ortadoğu’da savaşın adım adım yaklaştığı günlerde İsrail’de de savaş hazırlıkları sürüyor. İsrail Ordusu yedek askerleri göreve çağırdığını ve ülke genelindeki tüm muharebe alanlarına konuşlandırıldıklarını duyurdu.

CHP’den Erdoğan’a ‘Kürecik’ sorusu: ‘Neden hala kapatmıyorsunuz?’

İsrail’in İran’a yönelik saldırıları akıllara Malatya’daki Kürecik Radar Üssü’nü getirdi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a üssün neden açık kalmaya devam ettiğini sordu.

İşte hava savunma sistemi olan ülkeler arasında Türkiye’nin sırası!

İsrail Savunma Bakanı İsrael Katz, İran’ın başkenti Tahran’da bulunan nükleer tesisler ile siyasi hedeflere yönelik hava saldırısı gerçekleştirdiklerini açıkladı. World Population Review tarafından yapılan araştırmada, savunma bütçeleri, ileri teknolojiler, tehdit algılama hızları ve karşılık verme yetenekleri gibi kriterler dikkate alınarak en güçlü hava savunma sistemlerine sahip ülkeler belirlendi. İşte Türkiye’nin listedeki sırası…

Avcılar’daki dairede patlama sonrası yangın

Avcılar’da bir dairenin mutfağında patlama sonrası çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangında evde bulunan 1 kişi yaralanırken polis ekipleri olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Bingöl’de Tır devrildi: Sürücü ağır yaralandı

Bingöl’ün Genç ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, devrilen tırın sürücüsü ağır yaralandı.

DEM şimdi de siyasi partilerin İmralı’ya gitmesini istedi

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Biz bütün siyasi partilerin mutlaka İmralı’ya gitmesi, Öcalan’la bu süreci tartışması, Kürt sorununun çözümü ve barış açısından kendi görüş, düşünce ve fikirlerini orada iletmesi ve Öcalan’la bu tartışmayı yürütmesinin çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz” dedi.