Sinan Çetin’in konuşmaları yeniden gündem oldu

Sinan Çetin: Cumhuriyet’in Kuruluşu ve Siyasi Yapı Üzerine

2012 yılında Kanaltürk ekranlarında Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Bunu Konuşalım programına konuk olan Sinan Çetin’in Cumhuriyet ile ilgili yaptığı çarpıcı açıklamalar tekrar gündeme geldi.

Çetin, “Bize 80 senedir yalan söylüyorlar. Cumhuriyeti fazla abartmamalıyız” diyerek sözlerine başladı. 1923 yılında kurulan Cumhuriyet hakkında konuşan Çetin, ilk seçimin ancak 1946’da yapıldığını ve o seçimin de sahte olduğunu iddia etti. Ayrıca, gerçek bir seçimin 1950’de yapıldığını ve bu seçimin ardından Adnan Menderes’in idam edilmesine de vurgu yaptı.

Sinan Çetin, Osmanlı döneminin toplumun inandığı gibi yaşamadığını belirterek, Cumhuriyet’in sadece Atatürkçülerin değil, tüm halkın benimsemesi gereken önemli bir değer olduğunu ifade etti. Bu açıklamalarıyla, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki siyasi yapıyı ve seçim sürecini sorgulayan bir bakış açısı ortaya koydu.

Related Posts

Meteoroloji il il açıkladı: Rüzgar ve sağanak uyarısı

Meteoroloji, Akdeniz, İskenderun Körfezi çevreleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile İç Anadolu için sağanak uyarısı yaptı. Marmara, Ege ve Güneydoğu Anadolu’da hava açık ve sıcak.

Piyangoda çifte vuruş: Yanlışlıkla milyoner oldu

ABD’nin Massachusetts eyaletinde yaşayan Paul Corcoran isimli bir adam, Powerball çekilişi için yanlışlıkla iki bilet alarak büyük ikramiyenin iki katını kazandı.

Sabah gazetesinde sürpriz veda

Sabah gazetesi yazarı Ferhat Ünlü, medya grubundan ayrıldığını açıkladı.

İlhan Çakır Balıkesir Merkeze Atandı

Ayvalık’ın sevilen emniyet müdürü İlhan Çakır, Balıkesir merkeze atanarak yeni görevine başladı.

Kumar borcu olan damat, düğünden sonra takıları alıp kaçtı

12 Temmuz’da Denizli’de dünya evine giren futbol antrenörü Hüseyin Cumhur Acar, evlendikten 3 gün sonra düğün takılarını alarak kayıplara karıştı. Acar’ın sanal ortamda kumar oynadığı ve yaklaşık 2 milyon TL borcu olduğu öğrenildi.

Resmî Gazete’de bugün (20 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (20 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)