Osmaniye’de Depremzedelere Geçici Prefabrik İş Yerleri Sağlandı

Osmaniye’deki Depremlerden Etkilenen Esnaflar Yeni İşyerlerine Taşındı

Osmaniye’de, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında rezerv alanda kentsel dönüşüm projesine yer verilen Mehmet Eminler Sıra Dükkanları’nda kiracı olarak faaliyet gösteren esnaf, Cumhuriyet Meydanı’ndaki geçici prefabrik iş yerlerine taşındı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, Osmaniye’de Alibeyli Mahallesi Rezerv Alanı’nda başlatılan projede faaliyet gösteren esnaflar için Osmaniye Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda hizmete açılan geçici prefabrik iş yerleri esnafın hizmetine sunuldu. Esnaflar, yeni iş yerlerinde dekorasyon çalışmalarına başlayarak, satışlarına devam etmektedir.

Yıllardır aynı iş yerinde hizmet veren esnaflardan Abdullah Gürbüz, “Dükkanımız güzel ve eksiksiz ancak tek ihtiyacımız olan müşteriler. Depremler sonucu zarar gördüğümüz eski dükkanlarımızdan, Belediye Başkanımızın destekleriyle Cumhuriyet Meydanı’ndaki yeni iş yerlerimize taşındık. Uzun yıllardır hizmet verdiğimiz bu bölge artık kentsel dönüşüm sürecinden geçti ve burada hizmet vermeye devam edeceğiz. Yeni dükkanlarımızda klima montajları yapıldı, şimdi sadece müşterilerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

25 yıldır aynı iş yerinde çalışan Adnan Akdağ ise, “2023 depreminde büyük zarar gördük, evlerimiz yıkıldı, iş yerlerimiz zarar gördü. Devletimiz bize destek oldu ve mağdur durumumuzu gidermek adına bize yeni iş yerleri tahsis etti. Uzun yıllardır hizmet verdiğimiz bu bölgede, devletimizin sağladığı imkanlarla tekrar iş yerlerimizi açtık. Şu anda tamirat ve tadilat çalışmalarına devam ediyoruz” dedi. – OSMANİYE

Related Posts

Gözler Merkez’de: Faiz iner mi, sabit mi kalır?

Yatırımcıların gözü 24 Temmuz’daki Merkez Bankası toplantısına çevrildi. Enflasyondaki yavaşlamaya rağmen TL’deki değer kaybına dikkat çekiyor. Peki Merkez Bankası’nın kararı ne olacak? 24 Temmuz’da faizler düşecek mi, yoksa beklentiler boşa mı çıkacak?

Yaz aylarında araç kiralayacaklara öneriler

Tatilin ve yolculuğun kabusa dönmemesi için özellikle yaz aylarında araç kiralayacaklara önerilerde bulunan Avec Rent a Car’ın Genel Müdürü Şahin Bayram, “Sahte sitelere, bilinmeyen numaralara, cazip teklifler içeren reklamlara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Güvenli araç kiralama için doğru firma seçmek önemli” dedi.

Ford’un efsane modeli yollara dönüyor ama bambaşka bir özellikle!

Otomotiv dünyasının ikonik modellerinden biri olan Ford Fiesta, üretiminin sona ermesinden sadece iki yıl sonra yeniden otomobil severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Ancak bu dönüş, alışılmış Fiesta’dan farklı olacak. Yeni Fiesta’nın elektrikli ya da …

Amasya’da kavşakta çarpışan ciplerden biri gelinlik mağazasına girdi

AMASYA’da kavşakta çarpışan iki cipten biri, savrularak gelinlik mağazasına girdi.

Demre’de Muhasebecilerle İstişare Toplantısı

KUTSO, Demre’deki muhasebeci ve mali müşavirlerle bölge ekonomisi için istişare toplantısı yaptı.

Talas’ta Kadın Girişimciler İçin Yeni Pazar: Maharetli Eller

Talas Belediyesi, Maharetli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile birlikte kadın girişimcilere destek olmak amacıyla ‘Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı’nı hayata geçiriyor. Pazar, bu hafta sonu tarihi Harman Mahallesi Meydanı’nda tezgah açacak.