Mısır Gazze Şeridi’ne gitmek üzere en büyük kafilenin yola çıktığını duyurdu

Mısır, Gazze’ye Yardım Kervanı Yolluyor

Mısır, Gazze Şeridi’ne yönelik en büyük insani yardım kervanının yola çıktığını duyurdu.

Kahire’deki Esmerat bölgesinde düzenlenen “Yaşasın Mısır Fonu” toplantısında konuşan Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, 305 kamyonun Gazze’ye yardım malzemeleri taşımak üzere hareket ettiğini belirtti.

Medbuli, kervanda 4 bin 200 tondan fazla insani yardım malzemesi bulunduğunu ve ayrıca 11 ambulansın da Gazze’ye gönderileceğini açıkladı.

Yaşasın Mısır Fonu, daha önce 2024 yılında Gazze’ye 507 kamyon ve 2 ambulansla birlikte 8 bin tondan fazla insani yardım malzemesi ulaştırdığını açıklamıştı.


Related Posts

Londra Maratonu’nda İsrail protestosu: Parkura atladılar

İngiltere’de dünyanın en önemli maratonlarından kabul edilen Londra Maratonu, Filistin destekçilerinin eylemine sahne oldu.

28 kişi öldü: İran limanı hala yanıyor, Rus uçakları yola çıktı

İran’ın güneyindeki Şehid Recai Şehr limanında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 28 kişi hayatını kaybetti. ABD basını, patlamanın kaynağını yazdı, Rusya uçak desteği gönderiyor.

Meteorolojiden Marmara’da sarı kodlu uyarı: Yarın öğle saatlerine dikkat!

Marmara ve Batı Karadeniz’de yarın fırtına bekleniyor. Öğle saatlerinde başlayıp, salı günü sabah saatlerine kadar etkili olması beklenen fırtına nedeniyle Bursa, Balıkesir ve Çanakkale’ye sarı kodlu uyarı yapıldı. Rüzgar İstanbul’da da sert esecek. Kuzeydoğu yönlü rüzgar, havayı daha serin hissettirecek.

Kabinenin gündemi İstanbul depremi

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Gündemin öne çıkan başlığı ise Marmara Denizi’nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin etkileri.

Afyonkarahisar’da muayene için gittiği hastaneden televizyon çaldı

Afyonkarahisar’da muayene için gittiği hastanenin bekleme salonundaki televizyonu çalan şüpheli tutuklandı.

Siirt’i sağanak vurdu

Siirt’te gece saatlerinde etkili olan sağanak hayatı felç etti. Sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklar suyla doldu, sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir