Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde geçen yıl açılan Manisiz Kafe, konuklarını ağırlamaya devam ediyor.
Kentteki, Manisiz Kafe’de çalışan 15 engelli, hem toplumsallaşıyor hem de kazandıkları parayla aile bütçelerine katkı sağlıyor.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde de kafede çalışan engelli işçi, müşterilerle sıcak diyaloglar kuruyor.
Kafede garsonluk yapan zihinsel engelli R.M, çalışma hayatıyla etrafının çoğaldığını, para kazandığı için de ailesine dayanak olduğunu söyledi.
Müşterilerden Büşra Topal da arkadaşlarıyla kafeye sık sık geldiklerini belirtti.
Topal, “Burasının öbür kafelerden bir farkı yok. Pak ve nezih bir ortam. Burada çalışan arkadaşlarımız da güler yüzlü ve onların işlerini titizlikle yapmalarına da güveniyorum. Bu türlü bir projeyle onlara dayanak verilmesini de takdirle karşılıyorum.” tabirini kullandı.