İmamoğlu tüm sorulara tek yanıt verdi

Ekrem İmamoğlu: “Halkın Adalet Duygusuna Açık Bir İhanet”

CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı soruşturması kapsamında Ekrem İmamoğlu, tüm sorulara tek yanıt vererek halkın adalet duygusuna açık bir ihanet olarak nitelendirdi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP’nin 4-5 Kasım 2023’teki 38’inci Olağan Kurultayı’nda “para karşılığı oy kullandırıldığı” iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında verdiği ifadede, “İftirayı, dedikoduyu, siyasi siparişleri koymak sadece bireylere değil, doğrudan milletin iradesine ve demokrasimize saldırıdır. Yargının akıl ve vicdan dışı bu senaryoların figüranı hâline getirilmeye çalışılması yalnızca bir hukuki çürüme değil, aynı zamanda halkın adalet duygusuna açık bir ihanettir” diyerek soruları yanıtladı.

Soruşturmadaki İfadesi

İmamoğlu’na, 2 Mayıs’ta verdiği ifadede, gizli tanık iddiaları soruldu. Başsavcılığın sorularına tek yanıt vermek istediğini belirten İmamoğlu, şu ifadeyi kullandı:

“Adına tanık denilen ancak tanık olmayan aynı 3-5 isim her seferinde yeni bir dosyada yeniden sahneye çıkarılıyor. Ya benim ya da partimin üzerine yeni bir iftira kurgulamakla görevlendiriliyorlar. Madem bu kadar vazgeçilmezler, hepsini toplayıp İstanbul’daki soruşturmaya da göndersinler. Hiç şaşırmam, muhtemelen orada da ifadeleri hazırdır, belki de vermişlerdir. Asıl sorulması gereken şudur. Bu akıl dışı beyanları kimlerin ezberlettiğini, hangi odakların bunlara yol tarif ettiğini sorgulamak yerine bağımsız olması beklenen yüce Türk yargısının bu kişileri ‘muteber tanık’ ilan etmesi hangi hukuk anlayışı ile bağdaştırılabilir?”

“Hukuk bir ülkenin onurudur. Adaletin terazisine iftirayı, dedikoduyu, siyasi siparişleri koymak sadece bireylere değil, doğrudan milletin iradesine ve demokrasimize saldırıdır. Yargının akıl ve vicdan dışı bu senaryoların figüranı hâline getirilmeye çalışılması yalnızca bir hukuki çürüme değil, aynı zamanda halkın adalet duygusuna açık bir ihanettir. Milletimize çok büyük bedeller ödeten bu sürecin, hukuku siyasetin sopası hâline getiren ve bu gidişata sessiz kalan herkesi bu suçun ortağı hâline getireceği bir gerçektir.”

Related Posts

Netanyahu’dan savaş hazırlığı talimatı! İsrail yedek askerleri cepheye çağırdı

Dünya İsrail’in İran’a yönelik başlattığı hava saldırısı haberleri ile güne başladı. Ortadoğu’da savaşın adım adım yaklaştığı günlerde İsrail’de de savaş hazırlıkları sürüyor. İsrail Ordusu yedek askerleri göreve çağırdığını ve ülke genelindeki tüm muharebe alanlarına konuşlandırıldıklarını duyurdu.

CHP’den Erdoğan’a ‘Kürecik’ sorusu: ‘Neden hala kapatmıyorsunuz?’

İsrail’in İran’a yönelik saldırıları akıllara Malatya’daki Kürecik Radar Üssü’nü getirdi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a üssün neden açık kalmaya devam ettiğini sordu.

İşte hava savunma sistemi olan ülkeler arasında Türkiye’nin sırası!

İsrail Savunma Bakanı İsrael Katz, İran’ın başkenti Tahran’da bulunan nükleer tesisler ile siyasi hedeflere yönelik hava saldırısı gerçekleştirdiklerini açıkladı. World Population Review tarafından yapılan araştırmada, savunma bütçeleri, ileri teknolojiler, tehdit algılama hızları ve karşılık verme yetenekleri gibi kriterler dikkate alınarak en güçlü hava savunma sistemlerine sahip ülkeler belirlendi. İşte Türkiye’nin listedeki sırası…

Avcılar’daki dairede patlama sonrası yangın

Avcılar’da bir dairenin mutfağında patlama sonrası çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangında evde bulunan 1 kişi yaralanırken polis ekipleri olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Bingöl’de Tır devrildi: Sürücü ağır yaralandı

Bingöl’ün Genç ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, devrilen tırın sürücüsü ağır yaralandı.

DEM şimdi de siyasi partilerin İmralı’ya gitmesini istedi

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Biz bütün siyasi partilerin mutlaka İmralı’ya gitmesi, Öcalan’la bu süreci tartışması, Kürt sorununun çözümü ve barış açısından kendi görüş, düşünce ve fikirlerini orada iletmesi ve Öcalan’la bu tartışmayı yürütmesinin çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz” dedi.