İki kuruluş birleşiyor: İstanbul’un nabzını tutacaklar

İstanbul’a Dair Veriler “İstanbul Barometresi” Çatısı Altında Birleşiyor

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), Megakent İstanbul’a dair verileri araştırırken, kentin nabzını tutan İstanbul Barometresi projesi altında toplanıyor. İPA tarafından yapılan açıklamada, İstanbul’un güvenilir verilerle yönetilmesinin önemi vurgulanarak, dinamik bir kentte veriye dayalı bir sistemin gerekliliği üzerinde duruldu.

İPA’nın açıklamasında, “İstanbul Barometresi bu ihtiyacı hisseden araştırmacılar ve kanaat önderleri için bir pusula olmayı hedefliyor. İPA, İstanbul’u sadece inşa etmekle kalmıyor, aynı zamanda anlamaya ve birlikte tasarlamaya çalışan bir kuruluş olarak tanımlanıyor.” ifadelerine yer verildi.

İPA’nın faaliyetlerini 5 yıldır sürdürdüğü belirtilen açıklamada, İstanbul Barometresi’nin, her ay düzenli olarak İstanbulluların gündemini, beklentilerini ve yaşam koşullarını ölçümleyen İstanbul Gündemi Araştırması alt başlığıyla yayımlandığı ve Yaşam Maliyeti adlı periyodik yayının da ekonomik gerçekliklere ışık tuttuğu vurgulandı.

İstanbul Barometresi Yenileniyor

İki farklı yayının artık “İstanbul Barometresi” çatısı altında birleşeceği duyuruldu. Yeni süreçle ilgili olarak, içerik yapısının güçlendirilerek Türkiye genelindeki çeşitli resmi kurumlardan alınan verilerin de dikkate alınacağı belirtildi.

Türkiye Verileri de İncelenecek

Yeni formatta, İstanbul Barometresi’nin, İPA’nın ölçtüğü verilere ek olarak farklı resmi kurumlardan gelen verileri de derleyerek daha kapsamlı bir veri ekosistemi oluşturacağı ifade edildi. Ayrıca, İstanbul Barometresi aboneleri için detaylı araştırmaların yanı sıra yönetici özetleri ve her ay değişen tematik dosyalara ilişkin uzman görüşleri sunulacak.

Doğru Yol Haritaları Çizmek İçin Veriye Dayalı Bir Yaklaşım

Şimdilerde, ekonomik belirsizliklerin arttığı ve toplumsal duyarlılıkların hızla değiştiği bir dönemde olduğumuzu hatırlatan açıklamada, “İstanbul Barometresi’nin amacı, farklı kesimlerden karar alıcıları ve kanaat önderlerini güvenilir, güncel ve kapsayıcı verilerle buluşturarak gündemi doğru belirlemek, sorunları görünür kılmak ve doğru yol haritaları çizmek” olarak belirtildi.

Related Posts

Resmi Gazete’de yayımlandı: Memur olmak isteyenleri ilgilendiriyor, çalışma şartlarında önemli değişiklik

Resmi Gazete’de yayımlanan torba yasa ile memuriyette kritik düzenlemeler yürürlüğe girdi. 35 yaş sınırı getirildi, bakan müşavirliği sistemine yeni kurallar eklendi, uzman ve uzman yardımcısı istihdamına dair çerçeve çizildi. Ayrıca Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararları doğrultusunda birçok maddede değişiklik yapıldı.

ABD’de üretici enflasyonu yavaşladı

ABD’de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), nisanda aylık bazda yüzde 0,5 azalırken, yıllık bazda yüzde 2,4 ile beklentilerin altında arttı.

Yunan adalarında tatil yapacaklar dikkat: Kapıda vize ücretine zam geldi

Türkiye ile Yunanistan arasında geçen yıl başlatılan ve yoğun ilgi gören kapıda vize uygulaması, 2025 yaz sezonunda da devam edecek. 60 Euro olan kapıda vize ücretine yüzde 42 zam geldi.

Altın fiyatlarında sert gerileme, bir ayın en düşüğünde: Gram fiyatı 4 bin TL’nin altında

Altın fiyatları son bir ayın en düşük seviyesine indi. Gram altın, ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak 3 bin 927 liraya kadar geriledi. Çeyrek altın 6 bin 520 liradan, Cumhuriyet altını ise 26 bin 60 liradan işlem görüyor.

Dünyadaki üretimin yüzde 68’ini karşılıyoruz: Fiyatlar 220 liradan 180 liraya düştü

Uluslararası Sert Kabuklu Meyveler Konseyi (INC), 2025 yılı için Türkiye’nin fındık rekoltesini 610 bin ton olarak açıkladı. Açıklamanın ardından serbest piyasada 220 liraya kadar yükselen fındık fiyatı, 180 liraya kadar geriledi.

Evlilik kredisine doğum teşviki geliyor; borç silinecek

Evlilik kredisine doğum teşviki geliyor; borç silinecek