İhracı istenen teğmenden ‘fotoğraflı savunma’: Profesyonel makineyle çekilmiş

Kara Harp Okulu Teğmenlerinden Talip İzzet Akarsu’nun Savunması Ortaya Çıktı

Kara Harp Okulu’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenlenen mezuniyet töreninin ardından gerçekleştirilen kılıç çatma ve yemin törenine ilişkin soruşturma kapsamında ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen teğmenlerden Talip İzzet Akarsu’nun savunması da ortaya çıktı.

Sözcü’den Cem Yıldırım’ın haberine göre Akarsu, kılıç çatma fotoğrafının profesyonel bir makine ile çekildiğine dikkat çekerek, “Bu ortamda fotoğraf makinesi olan kişi okul kameramanı Murat Bey’dir. Murat Bey’in çekilen fotoğrafı bilerek sosyal medyaya ya da sosyal medyada paylaşacak birine attığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

EROĞLU NE DEMİŞTİ?

Eroğlu, kılıç çatarak yemin etmenin Harp Okulu’nda daha önce de gerçekleştiğini ve bu tür bir eylemin yasak olacağını düşünmediğini söyledi.

Savunmasında, kendisine yöneltilen suçlamaları üzüntüyle karşıladığını belirten teğmen Eroğlu ise Harp Okulu’nda yetiştirilmiş bir subay olarak vatanına ihanet edecek bir eylemde bulunmayacağını vurgulamıştı. Eroğlu’nun “Biz vatanını, milletini seven, Atatürk’ün izinden yürüyen ve harbiyeli ruhunu taşıyan subaylarız. Bunun arkasında herhangi bir organizasyon olduğunu düşünmek bizi derinden yaralıyor. Süreç sonunda herhangi bir arkadaşıma zarar gelirse, ben kesinlikle o grubun dışında olmak istemiyorum” dediği belirtilmişti.

NE OLMUŞTU?
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenlenen Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde, dönem birincisi Ebru Eroğlu’nun liderliğindeki teğmenler, resmi tören sona erdikten sonra kılıç çatma geleneğini yerine getirmiş ve subay andını okumuştu. Mezuniyet töreninde Ebru Eroğlu, diplomasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı.

Sosyal medyada yayılan görüntüler sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında beş teğmenin ihracı talep edildi. Teğmenlerin dosyası, Yüksek Disiplin Kurulu’nda değerlendirilmeye devam ediyor.

(ALINTI)

Related Posts

Davete çağrılmayan Kızılcık Şerbeti’nin Pembe’sinden olay açıklama!

Show TV’nin fenomen dizisi Kızılcık Şerbeti’nin başrolü Pembe’yi canlandıran Sibel Taşçıoğlu’nun diziden ayrılması tepkilere neden olurken dizinin 100. bölüm partisine Taşçıoğlu çağrılmadı. Taşçıoğlu’nun açıklaması ise gündem oldu.

MHP Ankara İl Başkanı, Özgür Özel’i açık açık tehdit etti: ‘Haddini aşanlara hat bildirmek bizim için sadece zaman meselesidir.’

MHP Ankara İl Başkanı Alpaslan Doğan CHP lideri Özgür Özel’i açıkça tehdit etti. Özel yaptığı açıklamada, “Siyaset kisvesi altında terbiyesizlik yapanlar sarf ettikleri cümlelerin acı bedelleri ile mutlaka karşılaşacaklardır” dedi.

Süleyman Soylu’nun 4 yıl önceki paylaşımı gündem oldu: ‘Murat Karayılan’ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu millet yüzümüze tükürsün’

AKP’li Süleyman Soylu’nun, İçişleri Bakanlığı görevini yürüttüğü 2021 yılında yaptığı “Murat Karayılan’ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün” paylaşımı yeniden gündem oldu.

Yunanlar Türkiye sınırını istemedi

Komşu hükümeti, Türkiye sınırındaki bölgelere yerleşmesi için vatandaşlarına 10 bin Euro (435 bin lira) para teklif etti. Ancak proje, iş imkanı kısıtlı olduğu için beklenen ilgiyi görmedi.

ABD ve Hamas anlaştı: Amerikan vatandaşı rehine Edan Alexander serbest bırakılacak

Hamas, İsrail Ordusu’nda görev yapan ve New Jersey’de doğup büyüyen 21 yaşındaki İsrail-Amerikan vatandaşı Edan Alexander’ın Gazze’de yakında serbest bırakılacağını açıkladı. Serbest bırakılma zamanını belirtilmezken Türkiye dahil Katar ve Mısır’a çabalarından dolayı teşekkür edildi.

İsimsiz pizzalar gönderip teker teker tehdit ettiler

ABD’de şubat ayından bu yana dikkat çekici bir tehdit yöntemi gündemde. En az yedi eyalette çok sayıda federal yargıcın evine, isim verilmeden habersiz şekilde pizza siparişleri gönderildi.