İBB’de yılbaşı gecesi önlemleri: Metro 24 saat çalışacak, toplu taşıma ücretsiz

İstanbul’da Yılbaşı Gecesi Toplu Ulaşıma Özel Planlamalar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yılbaşı gecesi için özel önlemler aldı. İhtiyaçların hızlı bir şekilde karşılanması ve kesintisiz hizmet için belirli ekipler görevlendirildi.

Yılbaşı gecesi beklenen kalabalık nedeniyle toplu taşıma araçları için ek seferler düzenlendi. İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT), 31 Aralık’ta 832 farklı güzergahta 64 bin sefer yaparken yılbaşı gecesi için de toplamda 25 farklı hatta 304 ek sefer düzenleyecek. Gece boyunca devam edecek metrobüs hizmeti de 221 ek sefer ile desteklenecek.

İBB’ye bağlı toplu taşıma hizmetlerinde, dini ve ulusal bayramlar ile resmi tatillerde olduğu gibi 1 Ocak’ta da kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine 24 saat boyunca ücretsiz hizmet sunulacak.

Metro Hatları 24 Saat Hizmet Verecek

İstanbul’daki M1A, M1B, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M8 ve M9 metro hatları, 1 Ocak’ta 24 saat boyunca açık olacak.

Ayrıca, T1, T3, T4, T5 tramvay hatları ile F1 ve F4 füniküler hatları saat 02.00’ye kadar seferlerine devam edecek. Şehir Hatları vapurları da 31 Aralık’ta yılbaşı gecesi için ek seferler düzenleyecek.

Yılbaşı gecesi tüketici hakları ihlalleri, dilencilik, izinsiz ilan ve reklamlar, kaçak hafriyat dökümü, seyyar ve izinsiz faaliyetleri önlemek amacıyla zabıta ekipleri vardiya usulüyle görev yapacak.

Related Posts

CHP’li Barış Yarkadaş ‘İBB mali krizde’ diyerek anlattı: Hak edişler ödenemiyor

Yolsuzluk ve rüşvet skandallarıyla çalkalanan İBB’de, maaş ödeme sıkıntısı günden güne etkisini artırıyor. CHP’ye yakınlığıyla bilinen Gazeteci Barış Yarkadaş, İBB’nin içinde bulunduğu mali krizi canlı yayında aktardı. “Sadece İBB değil ilçe belediyelerinde de aynı sorun var.” diyen Yarkadaş, “Bir kısım temizlik işçisi kardeşimiz uzun süredir belediyedeki haklarının ödenmediğini söylediler. Halk otobüslerinin hak edişleri ödenemiyor, raylı sistemlerin yüklenicilerinin paralarının ödenmesinde çok zorluk çekiliyor.” dedi.

Küstah müftü şimdi yandı

Sanatçı Volkan Konak’ın vefatının ardından “Sahnede gebermiş” paylaşımı yapan Çatalca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu hakkında iki ayrı dava açıldı.

Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelmişti! AKP’li Taşkesenlioğlu’nun eski eşi Ünsal Ban için gözaltı kararı

Borsa İstanbul Pay Piyasası’ndaki bazı işlemlerde piyasa dolandırıcılığı yapıldığı iddiası üzerine başlatılan soruşturmada yedi şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Odatv hakkında gözaltı kararı olan isimlerden birinin eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi rektörü Ünsal Ban olduğu bilgisine ulaştı

Ertan Yıldız’ın “etkin pişmanlığı” bu kez yeterli görüldü: Mahkemeden ev hapsi cezası!

İBB’ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Ertan Yıldız, dün ikinci kez ‘etkin pişmanlık’ kapsamında ifade verdi. Savcılık Yıldız’ın bu kez verdiği ifadeyi yeterli buldu ve etkin pişmanlıktan faydalanarak tahliye olmasını talep etti. Hakimlik de Yıldız hakkında ev hapsi kararı verdi.

Tarihi geçmiş ürünlerden 5 ton peynir yaptılar

Sakarya’nın Pamukova ilçesinde bir gıda işletmesine düzenlenen operasyonda, tarihi geçmiş ve sağlıksız koşullarda yeniden işlenmiş 5 ton kaşar peyniri ele geçirildi. Olay, hem kamu sağlığını tehdit eden boyutu hem de sistemli şekilde sürdürüldüğü anlaşılan yasa dışı gıda üretimi nedeniyle infial yarattı.

Bakanlıktan açıklama geldi: İstanbul’da 30 ilçeye vali atanacak iddiası

Sosyal medyada dolaşıma giren İstanbul’da 30 ilçeye kaymakam yerine vali atanacak iddialarına ilişkin İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. Bakanlık iddiaları yalanladı