Hindistan ve Pakistan arasındaki çatışmalar, sivil havacılığı olumsuz etkiledi




Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan çatışması, 22 Nisan’da Cammu Keşmir’deki saldırıyla başladı ve 6 Mayıs’ta Pakistan’ın çeşitli bölgelerine füze fırlatmasıyla tırmandı. Bu çatışma, bölgeye yapılan uçuşları aksatarak ve güzergahı kullananların uçuş sürelerini uzatarak sivil havacılığı olumsuz etkiliyor.

22 Nisan’da Cammu Keşmir’in Pahalgam bölgesinde gerçekleşen saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmiş, bu saldırıdan Pakistan hükümetini sorumlu tutan Hindistan, gerilimi tırmandırdı.

Pakistan’ın 24 Nisan’da Hindistan uçaklarına hava sahasını kapatmasının ardından Hindistan da kendi hava sahasında Pakistan’a ait uçuşları yasakladı.

Diğer taraftan, “Flight Radar 24” internet sitesinin verilerine göre, Hindistan’ın Pakistan’daki bazı bölgelere düzenlediği füze saldırısından sonra birçok uçuş iptal edildi. Örneğin, Hindistan’dan 7 Mayıs’ta havalanması planlanan 430 uçuş iptal edilirken, aynı gün Pakistan’dan kalkması beklenen uçuk seferlerinin de yüzde 17’si düzenlenmedi.

Hindistan merkezli Air India, mayıs sonuna kadar alınmış biletlerin parasını iade etme teklifi sunarken, SpiceJet Airlines şirketi de Cammu Keşmir bölgesindeki havalimanlarına uçuşların 10 Mayıs’a kadar askıya alındığını bildirdi.

Pakistan Sivil Havacılık Otoritesi ise üç havaalanındaki uçuş operasyonlarına ara verdiğini duyurdu.

Uzayan Uçuş Süreleri

“Flight Radar 24” sitesine göre, iptal edilen uçuşlar ve hava sahalarının kapanması, uluslararası seferlerde farklı rotalar kullanılmasına neden oldu ve uçuş sürelerini uzattı. Air India’nın Kuzey Amerika ve Orta Asya’ya uçuşları, Pakistan hava sahasını kullanamadığı için farklı rotalar izlemek zorunda kaldı ve uçuş süreleri uzadı.

Öte yandan, Hindistan çıkışlı olmayan bazı uçuşlar da Pakistan rotasını kullanmayı bıraktı. Örneğin, British Airways, Air France ve Swiss International Airlines gibi hava yolu firmaları, Pakistan hava sahasını artık kullanmıyor.

İptal edilen uçuşlar ve uzayan seferler, yakıt harcamalarını artırarak havayolu firmalarının maliyetlerini yükseltiyor ve milyonlarca dolar zarara neden olabileceği öngörülüyor.


Related Posts

Doğalgaz hattına yıldırım düştü, alevler iki gün boyunca sönmedi

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde doğal gaz boru hattına yıldırım isabet etmesi sonucu çıkan yangın, iki gün süren kontrollü müdahalenin ardından söndürüldü. Gaz akışında herhangi bir aksama yaşanmadı.

Ankara için saat verildi: Valilik ve Mansur Yavaş paylaştı

Ankara’da yarın da kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına bekleniyor. Meteorolojik duruma ilişkin olarak Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan uyarı geldi.

Annesi olmayan hayvanlarla ‘Anneler Günü’ kutlaması

Antalya Doğal Yaşam Parkı’nda annesi olmayan, annesinin bakmayı reddettiği hayvanlar ile öğrencilerin katıldığı ‘Anneler Günü’ kutlaması yapıldı. Etkinliğe bakıcısının biberonla beslediği rakun, bakıcısının kucağından inmeyen tilki ve sincap getirildi.

Kanodan suya düştü; timsah saldırısında hayatını kaybetti

Kanodan suya düştü; timsah saldırısında hayatını kaybetti

Gaz kaçağını çakmakla kontrol etti: Bu hale geldi

Bingöl’de mutfak tüpündeki gaz kaçağını çakmakla kontrol ederken gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen parlama ve yangında ağır yaralanan 76 yaşındaki Ali Besili’nin tedavisi, Erzurum Şehir Hastanesi’nde sürüyor.

Kartalkaya Komisyonu’nda AKP’li vekilden bakanlıkların soruşturma izni vermemesine tepki: Kaçınmak suçluluk göstergesi olur

Kartalkaya Komisyonu’nda AKP’li vekilden bakanlıkların soruşturma izni vermemesine tepki: Kaçınmak suçluluk göstergesi olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir