Dağda yürüyüş yapan iki kişi tesadüfen 13 milyon değerinde altın buldu

Taşlarla Örülü Hazine İçinden Altın Paralar Çıktı

Hazine araştırmacıları, taşlarla örülmüş bir yığının içinde bulunan iki farklı kapta önemli bir keşif yaptı. İlk kutuda bulunan 598 altın paranın 1808 ile 1915 yılları arasında basıldığı belirlendi. Paraların Fransa, Belçika, Osmanlı İmparatorluğu, Rusya ve Avusturya-Macaristan kökenli olduğu tespit edildi.

Bazı Avusturya-Macaristan paralarında ise, 1921 yılında eski Yugoslavya’nın Sırbistan ve Bosna-Hersek bölgelerinde yeniden tedavüle sokulduklarını gösteren “kontramarka”lar bulunuyor. Bu durum, hazineyi I. Dünya Savaşı sonrasında saklanmış olabileceği ihtimalini ortaya çıkarıyor.

İkinci metal kutu ise, yaklaşık bir metre uzaklıkta keşfedildi. Kutunun içinde 10 bilezik, 16 sigara tabakası, bir tel örgüden yapılmış çanta, bir zincir, bir tarak ve bir pudra kutusu gibi eşyalar bulunuyor. Tüm bu nesnelerin muhtemelen altın alaşımlı sarı metalden yapıldığı düşünülüyor.

Doğu Bohemya Müzesi’nden Vojtěch Brádle, hazineyi incelediklerinde, “Bu hazine, paraların üzerindeki nominal değerlerinden ziyade taşıdıkları metalin kıymetiyle alakalı gibi görünüyor. Değerli bir metal olduğu için muhtemelen gizlenmiş olabilir” diye açıklamada bulundu.

Hazinenin en son işaretlerinin 1921 yılına ait olması ve bulunduğu bölgenin eski bir Çek ve Alman yerleşimleri sınır hattında olması, hazineyi 1938’de Nazilerden kaçanlar tarafından saklanmış olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Ancak uzmanlar, hazineyi 1945 yılında, savaş sonrası dönemde Çekya’dan sınır dışı edilen Alman nüfusun saklamış olabileceği ihtimalini de göz ardı etmiyor. 1945 yılında, yaklaşık 3 milyon Alman bu bölgeden sürgün edilmişti.

Miroslav Novák, Doğu Bohemya Müzesi Arkeoloji Bölüm Başkanı, “Bu hazineyi gömenlerin neden gömdükleri konusunda birkaç güçlü ihtimal var: Savaşın başlangıcı, Yahudi ve Çek nüfusunun sürgün edilmesi, ardından Almanların sürülmesi ve hatta parasal reformlar” dedi.

Müze şu anda, paraların ve objelerin üzerindeki ek işaretleri araştırıyor ve hazineyi geçmiş sahiplerine bağlayabilecek herhangi bir arşiv kaydına ulaşmaya çalışıyor.

Related Posts

Samsun’da 255 işçi yediği tavuktan zehirlendi

Samsun’daki Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan 11 farklı fabrikada çalışan toplam 225 işçi, mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle hastanelere kaldırıldı.

CHP’den, Bakan Bolat’a sert tepki: ‘Suskun kalarak üreticiyi ve ihracatçıyı sahipsiz bırakıyor’

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, “İhracat pazarlarımızı kaybediyoruz. Faizler yüzde 49’a dayandı, ticari kredilerin yıllık faizi yüzde 60’ı aştı. Ticaret Bakanı suskun kalarak üreticiyi ve ihracatçıyı sahipsiz bırakıyor. Mehmet Şimşek komutasında ekonomi sadece faiz lobilerini mutlu ederken, Ticaret Bakanı ortalıkta görünmüyor” dedi, Bakan Bolat’a seslendi.

Pakistan’lı eski generalden nükleer açıklaması!

Eski Pakistan ordusu Tuğgenerali Rashid Wali Al-Jazeera’ya yaptığı bir açıklamada Pakistan’ın Hindistan’ın saldırılarına karşı kendini savunmak ve nükleer caydırıcılığını tesis etmek amacıyla misilleme hakkını saklı tuttuğunu söyledi. Wali, Hindistan …

Ekrem İmamoğlu sansürü deldi! İngilizce yazdı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, erişim engeli getirilen X hesabı yerine kullandığı yeni hesaptan İngilizce bir paylaşım yaptı.

Eşeğin başına çuval geçirdi sopayla eziyet etti!

Sivas’ın Kangal ilçesinde bir kişinin başına çuval geçirdiği eşeği dakikalarca sopayla dövdüğü görüntüler tepki çekti. Gözaltına alınan S.C., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Grev sonuç verdi, en düşük işçi maaşı 58 bin TL oldu

Konak Belediyesi’nin MERBEL şirketi bünyesinde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlandı. Sözleşme neticesinde Konak’ta 8 bin 500 TL gıda kartı ve ek haklar dahil en düşük maaş net 58 bin 94 TL, en yüksek maaş ise 77 bin 500 TL olarak belirlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir