Boğaziçi Üniversitesi dünya klasmanında

Boğaziçi Üniversitesi 2025’te Dünya Klasmanında Yükselişte

İSTANBUL (İGFA) – Londra merkezli eğitimde yükseköğretim derecelendirme lideri Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan 2025 Alanlara Göre En İyi Üniversiteler Sıralaması’na göre dünya çapındaki üniversiteler, “öğretim kalitesi”, “araştırma ortamı”, “araştırma kalitesi”, “üniversite-sanayi iş birliği” ve “uluslararası görünüm” gibi kriterlere göre incelendi.

Boğaziçi Üniversitesi, bu yıl sıralamada beş alanda yükseliş gösterirken, bir alanda da ilk defa sıralamaya girmeyi başardı. Aynı zamanda daha rekabetçi hale gelen iki alanda da başarısını sürdürdü.

Eğitim alanında Boğaziçi Üniversitesi, bu yıl 151-175 sıra bandında en iyi dereceyi elde etti. Sosyal bilimlerde 251-300 ve işletme-ekonomi alanında 301-400 sıra bandında yer aldı.

Boğaziçi Üniversitesi eğitim alanında dünya genelinde ilk 175 içinde yer aldı. Fizik bilimleri dalı, geçen yıl 601-800 sıra bandındayken, bu yıl 501-600 bandına yükselerek başarısını artırdı. Sosyal bilimler ise uluslararası alanda görünürlüğünü yükselterek 301-400 aralığından 251-300 bandına yükseldi.

Mühendislik, sanat ve beşeri bilimler alanlarında 401-500 bandında istikrarlı bir performans sergileyen üniversite, psikoloji alanında da 401-500 sıra bandında ilk defa temsil edilme başarısını elde etti.

Related Posts

Soylu’nun Ofisine Eylem Hazırlığı Soruşturması

DHKP-C ile bağlantılı 2 zanlı, Süleyman Soylu’nun ofisine yönelik keşif çalışması nedeniyle tutuklandı.

Yemen’den fırlatılan füze nedeniyle İsrail’in Ben Gurion Havalimanı’nda uçuşlar durduruldu

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Yemen’den fırlatılan füze nedeniyle İsraillilerin sığınaklara girdiğini ve Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nın kısa süreli iniş ve kalkışlara kapatıldığı aktarıldı.

Boksörden esnafa saldırı

Çerkezköy’de boksör Emir G., yanlış park nedeniyle tartıştığı esnafı darbetti, olay kamerada.

Amasya’da Mera Yönetimi Toplantısı

Vali Yardımcısı başkanlığında mera sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

Tarsus’ta Yeni Cami ve Kur’an Kursu Protokolü İmzalandı

Mersin Tarsus’ta hayırsever Mustafa Kaplan tarafından cami ve Kur’an kursu yapımı için protokol imzalandı.

Optimar Araştırma Başkanı Daşdemir: İsrail’in Türkiye’yi doğrudan hedef alabilmesi mümkün değil

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, Haberler.com’da Dilşad Özcan’a konuştu. İsrail-Suriye hattındaki olası savaş ihtimalini değerlendiren Daşdemir, “Türkiye’nin güvenliği Tel Aviv’den başlıyor” diyerek dikkat çekti. İsrail’in Türkiye’yi doğrudan hedef almasının ise mümkün olmadığını vurguladı.