Ata’nın Ankara’ya gelişinin 105’inci yılı kutlandı

Ankara’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Gelişinin 105. Yılı Kutlandı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne özel etkinlikler düzenledi.

105. yıl kutlamaları kapsamında organize edilen fotoğraf sergisi ve film gösteriminin yanı sıra, Dikmen Keklikpınarı’ndaki kutlama etkinlikleri ve seğmenler kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü. ABB Hizmet Binası da Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla süslendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentin bayramı olan 27 Aralık etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

Atatürk Fotoğrafları Sergisi Büyük Beğeni Topladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne ithafen düzenlenen “Atatürk Fotoğrafları Sergisi” Ankara Kent Konseyi Sergi Salonu’nda ziyaretçilerle buluştu.

Sergide, eski Ankara’ya dair nostaljik fotoğrafların yanı sıra Atatürk’ün Ankara ve Cumhuriyet ile özdeşleşen fotoğrafları da sergilendi. Ayrıca; I. TBMM Binası, Güvenpark, Gençlik Parkı, Gazi Çiftliği, Ulus, Cebeci, Hamamönü gibi önemli meydan ve alanların kentteki tarihsel evrimine dair bilgiler de paylaşıldı.

Related Posts

26 AB liderinden Ukrayna’ya destek mesajı: Geleceğini kendi belirleyebilmeli

26 AB liderinden Ukrayna’ya destek mesajı: Geleceğini kendi belirleyebilmeli

İstanbul’da hatalı sollama faciası: 2 aylık bebek hayatını kaybetti

Sarıyer ’den plajdan dönen Yüksel D., kullandığı araçla hatalı sollama yaptı. Yüksel D.’nin kullandığı araç karşı yönden gelen Yavuz Y.’nin kullandığı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada 3 kişi hafif yaralanırken, 2 aylık Deren Lina Dereli kaldırıldığı hastanede kalbinin durması sonucu hayatını kaybetti.

Polemiğe Osmanlı torunu da dahil oldu: ‘Aklınız varsa Türkçe öğrenin’

“Türklük-Türkiyelilik” tartışmasına Sultan II. Abdülhamid’in torunu Nurhan Osmanoğlu da katıldı. Osmanlı Anayasası’ndaki Türkçe bilme şartını hatırlatan Osmanoğlu, Meclis Reisi Ahmet Vefik Paşa’dan alıntı yaptı.

Bakan Yumaklı açıkladı: Soma ve Çanakkale Merkez’de yangın devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yurtta meydana gelen yangınların son durumunu açıkladı.

Grok’un X hesabı “Gazze’de soykırım” paylaşımı nedeniyle askıya alınmış

Sosyal medya platformu X’in yapay zeka aracı Grok’un hesabı, İsrail ve ABD’nin Gazze’de soykırım işlediğini belirten paylaşımları nedeniyle kısa süreliğine askıya alındı.

Trump: Hamas Gazze’de kalamaz

ABD Başkanı Trump, İsrail’in Gazze’yi işgal etmeye yönelik planlarını açıkça desteklememekle birlikte, Hamas’ın rehineleri ancak mevcut durum değişirse serbest bırakacağına inandığını söyledi.