2025 ekonomisinde ‘kararlılık’ hedefi






2025 Yılı Ekonomisinde Kararlılık Hedefi

İzmir’den İhracatta Kararlılık: 2025 Hedefleri

2025 Ekonomisinde Kararlılık

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “2024 yılı ihracat performansı değerlendirme ve 2025 yılı öngörüleri toplantısı”nda yaptığı konuşmada, 2024 yılını %1 artışla 18,4 milyar dolar ihracatla tamamladıklarını belirtti. Tarım ve maden sektörlerinin ihracat başarısına vurgu yapan Eskinazi, sanayi ihracatının 9,5 milyar dolar, tarım ürünleri ihracatının %4 artışla 7,6 milyar dolar ve madencilik ihracatının %23 artışla 1,3 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Eskinazi, ihracatın gerçekleştirildiği 216 ülke ve bölgeden 111’ine ihracat artışı sağladıklarını söyledi. Özellikle Almanya, ABD, İtalya, İspanya ve Birleşik Krallık başta olmak üzere Avrupa Birliği’ne yapılan ihracatın toplam ihracatın önemli bir kısmını oluşturduğunu belirtti.

Ege Bölgesi’nin 2024 yılındaki toplam ihracatının 43 milyar dolara ulaştığını açıklayan Eskinazi, Türkiye genelinde İzmir’in 23,8 milyar dolarlık ihracatla üçüncü sırada yer aldığını ifade etti. Eskinazi, İzmir’in üretim ve ihracat kaydının farklı şehirlerde olması durumunu da vurguladı.

2025 Ekonomisinde Kararlılık

Jak Eskinazi, istihdam konusundaki yüklerin azaltılması ve kur hedeflerine ulaşılması durumunda, 262 milyar dolarlık OVP hedefinin tutturulabileceğini belirtti. Merkez Bankası’nın faiz indirimi yapmasının moral etkisi yarattığını dile getirdi.

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan ise Orta Doğu’daki krizlerin Türk ihracatına olumlu etki yaptığını ve ABD’nin korumacı politikalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Türk üreticilerin ihracatlarını arttırmak için fırsatları değerlendirdiğine dikkat çekti.

Related Posts

Amasya’da kavşakta çarpışan ciplerden biri gelinlik mağazasına girdi

AMASYA’da kavşakta çarpışan iki cipten biri, savrularak gelinlik mağazasına girdi.

Demre’de Muhasebecilerle İstişare Toplantısı

KUTSO, Demre’deki muhasebeci ve mali müşavirlerle bölge ekonomisi için istişare toplantısı yaptı.

Talas’ta Kadın Girişimciler İçin Yeni Pazar: Maharetli Eller

Talas Belediyesi, Maharetli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile birlikte kadın girişimcilere destek olmak amacıyla ‘Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı’nı hayata geçiriyor. Pazar, bu hafta sonu tarihi Harman Mahallesi Meydanı’nda tezgah açacak.

Sıfır gümrük vergisiyle 500 bin ton mısır ithalatı yapılacak

Türkiye 31 Temmuz’a kadar kullanmak şartıyla 500 bin tona kadar mısır ithalatını vergisiz yapacak.

Küresel sistemde dolarsızlaşma hız kazanıyor

ABD’nin ticaret ve gümrük politikaları, doların küresel rezerv para konumunu zayıflatırken, dolarsızlaşma ivme kazanıyor ve küresel döviz sistemine ilişkin yeni bir düzen arayışı belirgin hale geliyor.

Altının gramı 4 bin 316 liradan işlem görüyor

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 4 bin 316 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 7 bin 230 liradan, cumhuriyet altını 29 bin 167 liradan satılıyor.